5053873217 [email protected]

Corona virüs salgınıyla birlikte sinema salonları da uzun süre önce kapandı. Bu süreçte beyazperdeden uzak kalan vatandaşlar, Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘arabada açık hava sineması’ etkinliğiyle nostalji yaşadı.

Araçlarıyla Uncalı Pazar Alanı’na gelen kişiler, Gülse Birsel’in senaryosunu yazdığı ‘Aile Arasında’ filmini araçlarından izleme fırsatı buldu.

Duyurunun yapılmasının ardından 14 dakikada rezervasyonların dolduğu film gösterimi için gelenler, dev ekrana yansıtılan filmin sesini ise özel olarak ayarlanan frekans ile araçlarının radyolarından dinledi.

Araçtaki kişilerin maske takması zorunlu kılınırken, alışveriş için ise araçların arasında satıcılar dolaştı. Filmi izlemeye gelen bazı kişiler yanlarında getirdikleri çayları içerken, kimileri ise çekirdek yedi.

Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan, “Biz sosyal mesafeyi koruyarak nasıl bir etkinlik yapabiliriz diye düşündük. Antalya’da böyle bir etkinlik ilk defa düzenleniyor. Açık bir pazar alanında sosyal mesafeye uyarak 150 araçla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Normalde bu etkinliği 2 gün yapmayı düşünüyorduk. 14 dakikada tüm rezervasyonların dolması nedeniyle 1 ay yapma kararı aldık. Türk ve dünya sinemalarından farklı eserler izleyeceğiz. 18- 65 yaş arası kişiler araçlarıyla katılabiliyor. Araçta en fazla 3 kişi olabiliyor” dedi.