5053873217 [email protected]

Dünya çapında COVID-19 salgınından dolayı milyonlarca kişi evlerinde kendini karantina altına almış durumda. Bu süreçte işleri ve günlük yaşamı aksatmamak adına görüntülü görüşme uygulamalarına olan talep bir hayli arttı. Bu uygulamalar arasında yıldızı en çok parlayan uygulama ise Zoom oldu. Bu uygulama karşılıklı iki kişinin görüşmesinin yanında konferans özelliği ile de özellikle iş ve eğitim alanında oldukça başarılı işlere imza atmayı başardı. Peki, bu uygulamayı özel kılan şey ne? Kullanıcılarına neler sunuyor?

Zoom uygulaması Android, iOS, Windows ve macOS platformlarında hatta Chrome ve Firefox tarayıcılarında bile yer alıyor. Yüksek kalitede görüntülü ve kristal kalitede ses ile sohbet imkanı sunan bu uygulama mesajlaşma özelliği ile de dikkat çekiyor.

Ekran paylaşım özelliği ile özellikle toplantılarda büyük kolaylık sunan uygulama, iPhone 8 ve sonraki modellerde ise sanal arkaplan uygulayabiliyor. Bu sayede üst düzey toplantılarda arkaplanınız dağınık olsa bile farklı bir arkaplan atayabiliyorsunuz.

Güvenli sürüş modu sayesinde destekli araçlarda uygulama direkt olarak aracın medya merkezine bağlanıyor ve sohbetleriniz aksamaya uğramadan devam ediyor.

Dosya paylaşımı imkanı da sunan uygulamayı nasıl indireceğinizden ve nasıl kullanacağınızdan bahsedelim. Uygulamayı iPhone ve iPad için App Store, Android telefonlar için Play Store‘dan, Windows ve macOS için ise buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Uygulamayı yükledikten sonra mail adresiniz ile hesap oluşturmanız gerekiyor. Ücretsiz hesabın yanında ücretli olarak ekipler için ProBusiness ve Enterprise paketlerini de barındıran uygulama, bu ücretli paketlerinde ekstradan 1 GB‘a kadar video veya ses kaydetme gibi ayrıcalıklar sunuyor.

Uygulamayı yükleyip hesap oluşturduktan sonra, konuşmak istediğiniz kişinin e-posta adresini eklemeniz yeterli olacaktır. Tabii karşı tarafın da uygulamayı yüklemiş ve kayıt olmuş olması gerekiyor. Dilerseniz de uygulamayı yükledikten sonra karşı tarafa davetiye de gönderebilirsiniz.

 

Görüntü ve ses kalitesi açısından Apple FaceTime, Google Duo ve Skype‘tan daha iyi olan uygulama, sunduğu ekstra özellikler ile günlük yaşamın sekteye uygulamasını engelliyor. Eğer böyle bir çözüm arıyorsanız, Zoom’u mutlaka denemenizde fayda var.

 

bilgisayar için
https://zoom.us/download
android için
https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings&hl=tr

apple için
https://apps.apple.com/tr/app/zoom-cloud-meetings/id546505307?l=tr