5053873217 [email protected]

Independent’ta yer alan habere göre yaklaşık 12 bin corona virüs vakasının bulunduğu ve şu ana kadar 578 ölümün bildirildiği İngiltere’de, hükümet sağlık personeline ve halka yarar sağlayacağını umarak 3,5 milyon antikor testi aldı.

İngiltere Halk Sağlıklığı Ulusal Enfeksiyon Servisi Müdürü Profesör Sharon Peacock, Çarşamba günü yaptığı basın toplantısında milletvekillerine testlerin laboratuvarlarda doğruluğunu kontrol ettiğini ve birkaç gün içinde kullanıma hazır olabileceğini söyledi. Test kitlerinin Amazon ve eczaneler aracılığıyla halka dağıtılacağını söyledi.

 

Ancak, İngiltere’nin baş tıbbi danışmanı Profesör Chris Whitty, ev tipi test kitlerinin çevrimiçi ortamda satılması fikrine karşı çıkarak, sağlık çalışanlarının antikor testlerine öncelikle ulaşması gerektiğini vurguladı.

EV TİPİ ANTİKOR TESTİ NEDİR?
15 dakikada sonuç veren antikor testleri, bir kişinin kanındaki Covid-19 antikorlarını tespit etmek için tasarlandı. Antikorlar, bakteri ve virüsler gibi istilacılarla savaşmak için bağışıklık sistemi tarafından oluşturulan proteinler. Antikorların kandaki varlıkları, vücudun hastalıkla savaştığını ve bu nedenle yeniden enfeksiyondan muaf olma olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor.

Test kiti hamilelik testine benzer bir şekilde çalışıyor. Kişi parmağını batırarak bir damla kanını iki tip antikor için analiz ediyor ve sonuç 15 dakika içinde ortaya çıkıyor.