5053873217 [email protected]

Ferrari, koronavirüs salgını nedeniyle, İtalya’daki Maranello ve Modena fabrikalarında 27 Mart’a kadar üretimi durdurdu.

İtalya koronavirüs salgınından çok olumsuz şekilde etkilendi ve ülkenin tamamında virüs nedeniyle karantina uygulaması var. Bu kapsamda, Ferrari de salgının tedarik zincirini olumsuz etkilediğini ve üretime devam edemeyeceğini açıkladı. Evden çalışabilecek konumdaki Ferrari çalışanları evlerinde mesaiye devam edecek ancak üretim duracak.

Firmanın Formula 1 takımı Scuderia Ferrari de faaliyetlerini durdurdu.

Ferrari yöneticisi Louis Camilleri, açıklamasında, “Böyle bir zamanda Ferrari’nin son günlerde büyük bağlılıkla ve sabırla işlerine devam eden tüm kadın ve erkek çalışanlarına çok büyük minnet duyuyorum. Tedarikçilerimizle birlikte firmamızın üretiminin devam etmesi için çabaladılar. Şimdi, çalışanlarımıza saygımızdan, aileleriyle birlikte güvende olmalarını istediğimiz için önlem alıyoruz.” dedi.

 

Fabrikasını kapatan Ferrari gibi, Lamborghini de Sant’Agata tesislerini en az 25 Mart’a kadar kapalı tutacağını açıkladı.

Analistler koronavirüs salgınının sadece otomobil üretimini değil satışlarını da etkileyeceğini belirtiyor. Morgan Stanley’e göre ABD’de otomobil satışları bu yıl en az %9.5 azalarak 15.5 milyon adette kalabilir. Aynı rakam 2019 yılında 17.1 milyondu.