5053873217 [email protected]

Genç görünümü ve modern teknolojisiyle yeni Peugeot 208 oldukça etkileyici. 2020 Avrupa Yılın Otomobili Ödülü’nü kazanan model, platform kardeşi Opel Corsa ile birlikte başarılı.


Öte yandan, modern 208 ailesinin bir eksiği var, o da performans odaklı bir versiyon. Gti modelinin şimdiye kadar dönmüş olması bekleniyordu. Markanın CEO’su Jean Philippe Imparato, Autocar’a yaptığı bir açıklamada bu konuda ilginç şeyler söyledi.

Peugeot yöneticisi “geleceğin Gti modeli üzerinde çalıştıklarını” söyleyerek, Gti logosunu en çok hak eden otomobilin ise 208 olduğunu belirtti. Diğer modellerde PSE (Peugeot Sport Engineered) ifadesi kullanılacak.

Imparato, Gti ile PSE’nin aynı hissi vermediğini, yanmalı motorlu olmadığını, dolayısıyla farklı bir karakter sunduğunu belirtti ve “Gti logosunun hakkını verecek olan model, elektrikli bile olsa 208’dir. Böyle bir modele karar verirsek kesinlikle tercihimiz 208 olur.” dedi.

Rakamlar hakkında konuşmak için çok erken ancak elektrikli 208 Gti eğer geliştirme maliyetleri markalar arasında bölünürse PSA için daha karşı olabilir. Örneğin Opel yeni bir OPC ile ilgileniyor gibi görünüyor ve bu tam elektrikli bir otomobil olabilir.

Eğer üretim için onay gelirse, performans odaklı Peugeot ve Opel süper mini modelleri aynı tarzda bir elektrikli model planlayan Renault ile rekabete girebilir. Bu segmentin geleceğinin elektrikli olduğu anlaşılıyor. Fiesta ST ve Polo Gti ile Ford ve Volkswagen de bu akıma katılabilir.