5053873217 [email protected]

Çin, Nissan’ın en büyük pazarı olmasına rağmen, Şubat ayı satışları, koronavirüs salgını nedeniyle sarsıcı bir şekilde % 80 düştü.

Autonews tarafından yayınlanan habere göre, X-Trail, Qashqai veya yeni Sylphy sedan gibi modellere olan talep azalmaya devam ederken, Japon markası geçen ay sadece 15.111 araç sattı.

Nissan, satışların geçen ay % 27 oranında düştüğü ABD ve Japonya’daki gerilemenin etkisini hafifletmek için Çin’de sürdürülebilir büyüme yakalamayı umuyordu.

Ancak, son Çin koronavirüs salgınının Nissan üzerinde olumsuz etkileri oldu, çünkü birçok Çin bölgesindeki karantinalar, yasaklar ve yol kapanmaları üretimi yavaşlattı, hatta durdurdu ve otomobil üreticisinin küresel tedarik zincirini riske attı.

Dünyanın ikinci en büyük ekonomisindeki yeni otomobillere olan talebin hem kısa hem de orta vadede düşük kalması bekleniyor, bu da tüm otomobil üreticilerinin bu yılki küresel satış rakamları için dikkate alması gereken bir şey.

Bu arada, birkaç hafta önce yayınlanan verilere göre Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki toplam otomobil satışları da geçen ay % 80 düştü.

CPCA (Çin Otomobil Birliği) genel sekreteri Cui Dongshu, “Şubat ayının ilk haftasında otomobil satıcılarında neredeyse hiç kimse yoktu. Çok az sayıda bayilik açık tutuldu ve çok az müşteri trafiği oldu.” dedi.