5053873217 [email protected]

 

Son yıllarda tasarımlarında hiç bir yenilik yapmamasıyla eleştirilen yeni Tiguan konsepti hem selefine hem de diğer Volkswagen modellerine fazlasıyla benziyor.

Ön kısım yenilenmiş ve yine büyük bir Volkswagen logosuna sahip ince ve üç şeritli ön panjur hep görmeye alışık olduğumuz gibi. Geriye doğru uzanan farlar, krom çerçeveleriyle ön panjuru daha da geniş gösteriyor. Daha aşağıda bal peteği desenli hava girişi, sahte koruyucu plaka ve sis lambalarının çevresini saran metalik detaylar görülüyor.

 

Yeni bir stil özelliği olarakbagaj kapısına monte edilmiş bir spoyler ve siyah çerçeveli arka lambalardan bahsedilebilir.

Volkswagen model hakkında fazla bir şey söylemedi, ancak crossover’ın 4.2 metre uzunluğunda olacağı ve aks mesafesinin 2.65 metre olacağı biliniyor. Bu, modeli Skoda’nın Vision IN konseptinden biraz daha kısa yapıyor.

Volkswagen, boyutları teyit etmenin yanı sıra, Taigun’un otomobilin 9.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasını sağlayan turboşarjlı bir benzinli motora sahip olacağını söyledi. Crossover ayrıca 183 km / s’lik bir maksimum hıza ulaşabilecek.

Autocar India, Taigun’un 2021’in ikinci yarısında Hindistan’da satışa çıkacağını ve büyük ölçüde Vision IN konseptinin üretim versiyonuna dayandığını bildirdi. Sonuç olarak, özellikle Hindistan için oluşturulan MQB-A0-IN platformunu kullanmasını bekleyebiliriz.