5053873217 [email protected]

Filmleriyle akıllarımıza kazınan efsane yönetmen Quentin Tarantino’nun televizyon dizisi çekecek olması beni bir hayli şaşırttı. Sadece filmlerinden aşina olduğumuz ünlü bir yönetmenin uzun soluklu bir diziye girişmesi acaba nasıl olacak… Merak etmiyorum desem yalan olur vallahi. Acaba yine bol kanlı sahnelerle bizi kendimizden mi geçirecek?

Çekmek istediği sahneleri diziye yansıtabilecek mi? Bu konuda gerekli özgürlüğü kendisine verdiler mi? Bunlar da önemli detaylar diye düşünüyorum.

“Quentin Tarantino, geçtiğimiz yıl vizyona giren filmi Once Upon a Time in Hollywood’dan çıkan Bounty Law dizisinin ilk beş bölümünü yazıp yönetecek. Akademi ödüllü Pulp Fiction ve Inglourious Bastards gibi filmlerin yönetmeni Tarantino, son filmi Once Upon a Time in Hollywood ile Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt gibi ünlü isimleri bir araya getirdi. Bir Hollywood yıldızı olan Rick Dalton ve kendisinin dublörü Cliff Booth’un 1969 yılının hızla değişen Los Angeles şehri ve Hollywood dünyasındaki hikayesini konu alan film, bu yılın ödüllerinde en ön sıraya sahip yapımlardan biri oldu. Gişede de beklediği başarıyı yakalayan Once Upon a Time in Hollywood, gelecek ay En İyi Film dalında en iddialı Oscar adaylarından biri olarak gösteriliyor.

Deadline ile gerçekleştirdiği bir röportajda konuşan Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood filminden Rick Dalton’ın başrolünde yer aldığı 50’li yılların televizyon dizisi Bounty Law’ı ekranlara taşımak istediğini söyledi. Beş bölümden oluşması planlanan dizinin her bir bölümü Tarantino tarafından yazılıp yönetilecek. Dizi, ilk olarak filmin promosyonu olarak ekranlara getirilmek istense de daha sonra bu fikirden vazgeçildi. Ünlü yönetmen, projeye ilham kaynağı olarak Wanted: Dead or Alive ve The Rifleman gibi yapımları örnek gösterdi.

Bounty Law, Quentin Tarantino’nun yönettiği ilk televizyon dizisi olmayacak. Tarantino, daha önce 1995 yılında ER dizisinin bir bölümünü ve 2000’li yılların ortasında CSI dizisinin iki bölümünü yönetmişti. Dramatik bir hikayeyi yarım saatte anlatabilme fikrinin çekiciliğini ele alan yönetmen için bir televizyon dizisi projesi kariyerine yeni bir soluk anlamı taşıyor. Ünlü yönetmenin geçtiğimiz on yıldaki filmleri uzun ekran süreleriyle dikkat çekmişti. Dizide Rick Dalton’a değil, kendisinin canlandırdığı Jake Cahill karakterine odaklanılacağı söylenirken DiCaprio’nun projede yer alması beklenmiyor.

İşin içine Tarantino’nun dahil olmasıyla birlikte Bounty Law için birçok yayın platformu adım atmaya başlamış durumda. Dizinin uzun soluklu bir proje yerine beş bölümlük bir mini dizi olarak planlanması dijital yayın platformlarının ilgisini arttırsa da, Tarantino’nun beklediği yüksek bütçe Amazon ve Netflix gibi devlerin bir adım öne geçmesine neden olabilir.”