5053873217 [email protected]

Toronto Film Festivali’nde İzleyici Ödülü’nün sahibi olan Jojo Rabbit’in hem yönetmenliğini hem de başrollerinden birini üstlenen Taika Waititi, Adolf Hitler’i canlandırmasıyla ilgili konuştu. Performansıyla beğeni toplayan Waititi, Hitler’i canlandırırken utandığını belirtti.

Thor: Ragnarok filmiyle adını geniş kitlelere duyuran Taika Waititi, hem yönetmenliğini hem de başrollerinden birini üstlendiği Jojo Rabbit filminde Adolf Hitler’i canlandırıyor. Toronto Film Festivali’nde İzleyici Ödülü’ne layık görülen Jojo Rabbit filmi hakkında konuşan yönetmen, Hitler’i canlandırırken utandığını belirtti.

Sette Hitler kılığında gezmenin utandırıcı olduğu belirten Waititi, şunları söyledi:

Bir çeşit utanç yaşadım. Bu büyük bir şey. O şekilde görünürken sürekli utanıyordum. Sete gittiğimde herkesten özür diliyordum. Sebepsiz yere böyle olmak zorlayıcıydı. Bir süre sonra kendinize neden bunu yaptığınızı soruyorsunuz. Fox Searchlight film sırasında bana şantaj yapıyordu. Ya çok daha büyük yıldızlarla anlaşacaktım ya da hayali Hitler’i ben canlandıracaktım. Ama günün sonunda büyük bir yıldız getirmenin hikayenin kalbine gölge düşüreceği gerçeğini ortaya çıkardı.
Ülkemizde Tavşan Jojo adıyla gösterime girecek olan filmin oyuncu kadrosunda Taika Waititi ile birlikte Scarlett Johansson, Thomasin McKenzie, Oscar ödüllü Sam Rockwell ve Rebel Wilson gibi isimler yer alıyor.


JOJO RABBIT (TAVŞAN JOJO) KONUSU
Hitler’in ordusunda yer alan Jojo Betzler adındaki bir çocuk, annesinin evlerinde Yahudi bir kızı gizlice misafir ettiğini öğrenir. Kız, evlerinin çatı katında kalıyordur. Tabii bu durum en yakın sırdaşı hayali arkadaşı Adolf Hitler olan Jojo’nun kafasında büyük bir karmaşaya yol açacaktır. Hayali arkadaşı olan Hitler, hiç de orijinalindeki gibi değildir. Jojo’nun bu korkunç ırkçılığa karşı gelmek için mücadele etmesi gerekmektedir.

Jojo Rabbit (Tavşan Jojo), 31 Ocak 2020’de ülkemizdeki izleyicilerinin karşısına çıkacak.