5053873217 [email protected]

Kahve sektöründe dünyaca tanınan etkinliği İstanbul Coffee Festival, 19-22 Eylül 2019 tarihleri arasında Axess ana sponsorluğunda KüçükÇiftlik Park’ta düzenleniyor. Zengin bir program içeriğine sahip olan etkinliğin ilk gününde binlerce kahvesever atölye çalışmaları, panel ve söyleşilere katıldı, kahve ve konser keyfini bir arada yaşadı.

Avrupa’nın en büyük iki kahve festivalinden biri konumunda olan İstanbul Coffee Festival, 6. yılında nitelikli kahvenin kaynaktan başlayan yolculuğunu kahvenin geçmişi ve günümüzün yeni nesil lezzetleri ile birlikte paylaşıyor. 19-22 Eylül tarihleri arasında 4 gün boyunca süren festival, kahvenin yarattığı duygular ve yaşam alanları üzerine kurgulandı. İstanbul Coffee Festival’in programında en sevilen lokal kahve dükkanlarının yanı sıra dünyaca ünlü coffee shop’lar, kendi evinin baristası olmak isteyenler için çeşitli workshop ve seminerler, farklı aktivite alanlarında yeni deneyimler ve sevilen müzisyenlerin konserleri yer alıyor.

Yeni deneyimler, eğlenceli etkinlikler
Festivalin ilk gününde kahveseverler Spada Coffee ile Cuppinp, Null Coffee Roasters ile Kahve ve Yiyecek Eşleşmeleri, Koray Erdoğdu-Coffee Manifesto ile Cezve/İbrik Şampiyonundan Teknikler, Deal Coffee Co ile Nitro Cold Brew, Caffeine Coffee Roasters ile Kavurma Teknikleri ve Blending, Del Fiano ve İdil Yazar ile Bean to Bar Çikolata Yapımı atölye çalışmalarına, Peru-Guatemala-Kolombiya Kahve Orijinleri ve Ticaret, Tuğba Munzur ile Dünyada Yükselen Meslek: Baristalık, Filippo Francini ve Barış Somer ile Espresso Makinesinde İnovasyon ve Etkileri panellerine, Ekho, Elçin Orçun, The Away Days, Derin Sarıyer, In Hoodies ve Mirkelam konserlerine katılma imkanı buldu.
k.

Festivalin 20 Eylül programında Meet Lab Coffee ile Espresso ve Espresso Bazlı Kahveler, Probador Colectiva ve Cafe Imports ile Cupping, Pınar Latte Art Barista Süt ile Kahve Süt Uyumu, Escobarista ile İçindeki Baristayı Dışarı Çıkar, MOC ile Espresso Bazlı Kahveler, Oğul Türkan ile Gurme Kahve Tadımı atölye çalışmaları, George Delichristos ile Finca Deborah’a Yolculuk paneli, Ezgi Aktan, Zeytin, Derin Sarıyer, Burak Bey, Fikri Karayel ve Vega konserleri yer alacak.