5053873217 [email protected]

Okullardaki ‘serbest forma’ uygulamasının rant kapısına dönüşmesi velileri bezdirdi. 10 TL olan tişört 70 TL’ye satılıyor.
Yeni eğitim öğretim dönemi başladı. Okulların açılması birçok problemi de beraberinde getirdi.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, okullardaki ‘serbest forma’ uygulamasının rant kapısına dönüşmesi velileri bezdirdi. Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyük şehirlerdeki birçok okulun giysilerini tek bir firma satıyor. Forma alacak veliler tekelleşmeye sebep olan sistemle alternatif bulamıyor.

Kıyafetlerin armalı olması sebebiyle fırsatçılar normal fiyatı 10 TL olan bir tişörtü 70 TL’ye satıyor. Bu soygunu, kimi fırsatçılar kendi başlarına yaparken bazıları da okul yönetimi ile anlaşarak yapıyor.

İKİ YIKAMADA SOLUYOR

Velilerden Ayse Ok, “Ürünlerde kumaş kalitesi yok. İki yıkamada solup gidiyor. Istenen fiyatlar ise uçuk… ‘Git başka bir yerde bulursan al’ diyorlar. Ukalaca bir tavra maruz kalıyoruz. Başka çaremiz olmadığı için mecburen alıyoruz” dedi.

KRONİKLEŞEN PROBLEM

Okullara maddi kazanç sağlansın diye bu yola başvuran okul yöneticilerine çağrı yapan aileler, “Armaları okuldan biz cüzi bir fiyata alalım. Kıyafetlerin üzerine dikelim. Hem biz fazla paralar ödemeyelim hem de okul kazansın” diyor…

Her sene kronikleşen problem için aileler Milk Eğitim Bakanlığından somut bir adım bekliyor.

Play Video