5053873217 [email protected]

NVIDIA, Epic ve Microsoft önderliğinde, geçtiğimiz birkaç ay boyunca devam eden DXR Spotlight yarışması, kazanan üçlünün belirlenmesiyle sona erdi.

NVIDIA, NVIDIA Indie Spotlight Programı’nın bir parçası olan DXR Spotlight yarışmasıyla, oyun geliştiricileri ve içerik yaratıcılarını, Unreal Engine 4.22, Microsoft DirectX 12 ve DirectX Raytracing ile gerçek zamanlı ışın izlemeli yansımalar, gölgeler ve toplu aydınlatmanın herhangi bir birleşimini kullanarak, teknoloji demoları oluşturmaya davet etti.

Oyun yayıncıları en büyük oyun franchise’ları ve AAA oyunları için gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisini kullanıyor. Ancak bu yarışmanın katılımcılarının kalitesi, büyük veya küçük bir yayıncı ayrımı olmaksızın herkesin gerçek zamanlı ışın izleme sanatında ustalaşabileceğini gösteriyor.

Yarışmaya onlarca kişi katıldı ve bugün yarışmanın kazanan üçlüsü açıklandı:

Christian Hecht – Attack from Outer Space

Attack from Outer Space, bu dev robot istilasına gerçekçi nostaljik bir his vermek için 1950’lerin bilim kurgu filmlerinin görüntüsünü, ışın izlemeli yansımalar, gölgeler ve ortam aydınlatması kullanarak – hepsi gerçek zamanlı olarak – yeniden tasarlıyor.

Opus Visual – LP Trailer

LP Trailer, dev tırınızı bir tır hurdalığında sürmenize olanak tanıyor ve gerçeğe yakın aydınlatma sağlamak için ışın izlemeli yansımalar ve ambient occlusion (çevresel ışık perdelemesi)kullanıyor.

Alden Fillion – Diode

Diode, kötülerle savaşan fütüristtik bir şövalye ile bir kaleye sızmanızı sağlıyor. Demo, çarpıcı sonuçlar elde etmek için gerçek zamanlı ışın izlemeli yansımalar kullanıyor.

Her üç yarışmacı da yarışma sonunda birer adet NVIDIA TITAN RTX GPU ile ödüllendirildi.

Gerçek zamanlı ışın izleme, oyunların tasarlanma yöntemini değiştiriyor ve ulaşabilecekleri görüntü kalitesini önemli ölçüde artırıyor. Işın izleme; endüstri standardı API’ler, bir dizi popüler ve özel oyun motorları desteği ile başarılı olmak için gereken tüm geliştirme araçlarını içeren, güçlü bir ekosistem üzerine kuruludur. Işın izleme devriminin arkasındaki itici güç olan NVIDIA’nın GeForce RTX GPU’ları, gerçek zamanlı ışın izleme özellikli oyunlar sunabilen yegane ekran kartlarıdır.

Control, tavsiye edilen sistem özelliklerini güncelledi ve bununla ilgili ekran görüntüsü yayımladı

27 Ağustos’ta piyasaya sürülen, GeForce RTX hediye paketi kapsamındaki Control oyunu, tavsiye edilen sistem özelliklerinde yeni bir güncelleme yaptı. GeForce RTX 2060, ışın izleme teknolojisi için önerilen ekran kartı olarak yerini aldı.