5053873217 [email protected]

Citroen C3, geçtiğimiz günlerde Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenen özel bir etkinlikte tüm dünyaya tanıtıldı. Fransız markanın en önemli modellerinden biri olan küçük otomobil C3, aynı zamanda markanın DS alt markasını resmileştirdikten sonraki ilk ana modeli olarak dikkat çekiyor.

Yenilenmiş C3’ün tasarımında ağabeyi C4 Picasso’dan izler taşıdığını söylemek mümkün. Aynı zamanda otomobilin yanlarındaki hava kapsülleri de C4 Cactus modeline selam çakıyor diyebiliriz. C3’ün ön kısmındaki Citroen logosunun krom çıtaları yanlarda ince farlara doğru uzanıyor. Otomobilin arka farları C4 Cactus ile oldukça benziyor.

Küçük C3’ün C4 Cactus ile benzerliği yalnızca dış tasarımı ile sınırlı değil. Otomobilin kabininde de C4 Cactus esintileri görmek mümkün. Üç kollu direksiyon simidinin kullanıldığı C3’in orta konsolunda 7 inçlik dokunmatik ekran görev alıyor. Otomobilin bilgi-eğlence sistemi Apple CarPlay’i ve MirrorLink teknolojisini destekliyor. 2017 yılında ise Android Auto’nun sisteme eklenmesi bekleniyor.

300 litrelik bagaj kapasitesine sahip 3.99 metre uzunluğundaki C3, rakipleri Ford Fiesta ve Volkswagen Polo’dan daha küçük.

C3’ün motor ailesinde PSA’nın PureTech benzinli motorları ve BlueHDi dizel motorları görev alıyor. 1.2 litrelik üç silindirli PureTech motorun 67 beygir güç, 81 beygir güç ve 109 beygir güç üreten seçenekleri bulunuyor. 1.6 litrelik dizel ünitenin ise 74 beygir güç ve 99 beygir güç üreten versiyonları bulunuyor.

Paris Otomobil Fuarı’nda ilk kez tanıtılacak yeni C3, Türkiye’de 2017 yılında 6 bin 500-7 bin adetlik satış hedefine sahip.