5053873217 [email protected]

Apple, birinci nesil AirPods kulaklıkların tasarımını ikinci nesil üründe de aynı biçimde koruyor. Eski EarPods kulaklıkların tasarımını AirPods’a, büyük oranda taşımış olan Apple, formülü bozmadan devam etmiş. Tek tip tasarım ve boyut söz konusu. Kulak kanalını tamamen kapatan ve ucunda bulunan değiştirilebilir silikon topuzlarla her kulak yapısına veya büyüklüğüne tamamen uyan kulaklıkların esnekliği AirPods’da bulunmuyor. Bu nedenle AirPods’un her kulağa uymaması gibi bir durum söz konusu.

Büyüklük ve genel şeklin dışında ses çıkışı, mikrofon veya sensörler tarafında da herhangi bir değişiklik bulunmuyor. EarPod’a göre biraz daha uzun olan alt kısmı, AirPod’un kulağa daha sağlam biçimde oturmasını ve ani hareketlerde kulaktan fırlayıp gitmemesini sağlıyor. Ayrıca kulaklığın pili için de daha fazla hacim yaratılmış oluyor. 

AirPod kulaklıkların muhafazası ve şarjından sorumlu olan kasa da, birinci nesil kulaklıklarınkiyle hemen hemen aynı şekilde geliyor. Boyut bakımından herhangi bir değişiklik yok. Alt kısımda Lightning portu var. Apple’ın iPad Pro’da USB-C portuna yer vermiş olması, şirketin bundan böyle ürünlerinde Lightning’den uzaklaşarak bu yeni nesil porta yönleneceği beklentilerine yol açmıştı. Ancak AirPods 2’nin kasasında hâlâ Lightning’i görmeye devam ediyoruz.

Birinci nesil AirPods’un kasasında kapağın içine yerleştirilmiş olan LED gösterge lambası, AirPods 2’nin kablosuz şarj destekli kasasında dışta, kapağın hemen alt tarafında bulunuyor. Bu sayede şarj işleminin başlayıp başlamadığını kapağı kaldırmadan görebiliyorsunuz. Yeşil renk, şarj işleminin tamamlandığı ve AirPods ve kasanın tamamen şarj olduğu anlamına geliyor. Turuncu renk ise şarj işleminin devam ettiğini gösteriyor. Bunun yanı sıra Bluetooth eşleştirme işlemi sırasında lamba beyaz renkte yanıyor. Eşleştirme işlemi demişken, arkada yer alan düğmeye birkaç saniye basarak Bluetooth eşleştirme moduna alabilir, bu şekilde AirPods 2’yi Android telefonlarla veya Apple markalı olmayan başka cihazlarla da, normal bir Bluetooth kulaklık gibi eşleştirebilirsiniz. Bu düğmeye yaklaşık yirmi saniye kadar basmak ise, AirPods’u sıfırlamaya yarıyor.

İkinci nesil AirPods’un özellikler ve performans tarafında sunduğu dikkat çekici birçok unsur var. Ancak bunların başında kablosuz şarj geliyor. Aslına bakarsanız, kablosuz şarjın opsiyonel bir özellik olduğunu söylememiz gerekiyor. Eğer 1399 TL öderseniz, AirPods 2’yi kablosuz şarj özellikli kutusuyla birlikte satın alabilirsiniz. Eğer “kablosuz şarj benim için önemli değil” diyenlerdenseniz, 1099 TL ödeyerek AirPods 2’yi normal şarj kutusu ile satın alabilirsiniz. Bu arada birinci nesil AirPods’undan memnun olup da kablosuz şarj desteğini isteyenler için 549 TL’ye sadece kablosuz şarj kutusu da satılıyor.

Kablosuz şarj kutulu AirPods 2’yi tercih etseniz bile, kutudan bir adet USB-Lightning kablosu çıkıyor. Böylelikle yine kutunun alt kenarında yer alan Lightning portunu kullanarak AirPods’u bilgisayar veya priz üzerinden şarj edebilirsiniz. Tabii ki, kablosuz şarj çok daha pratik ve kolay bir şarj deneyimi sunuyor.

AirPods’un kablosuz şarj kutusu Qi protokolünü desteklediği için, piyasada satılan hemen her kablosuz şarj aksesuarıyla uyumlu. Eğer iPhone’unuz için bir kablosuz şarj matı satın aldıysanız, bunu AirPods’un kutusunu ve kulaklıkları da şarj etmek için kullanabilirsiniz. Bunun dışında Samsung Galaxy S10+ veya Huawei P30 Pro gibi, kablosuz ters şarj desteği sunan akıllı telefonları da AirPods’u şarj etmek için kullanmak mümkün oluyor. Sonbaharda tanıtılacak yeni iPhone’larda da bu özelliğin bulunacağını tahmin ediyoruz. O zaman AirPods’un kablosuz şarj desteği sunması daha da anlamlı olacak.