5053873217 [email protected]

3 Temmuz akşamı sosyal medya uygulamalarında yaşanan problem kullanıcıların hayatını olumsuz etkiledi. Facebook’un uygulamalarında fotoğraf, video veya diğer verilerin yüklenmesiyle ilgili problemler yaşandı. Bu nedenle bazı kullanıcılar Facebook Haber Kaynağı’ndaki fotoğrafları göremedi, Instagram hikâyelerini görüntüleyemedi ya da WhatsApp’ta mesaj gönderemedi.

Sosyal ağ devi, bizim zamanımıza göre dün akşamüstü, Twitter hesabı üzerinden geçtiği bilgilendirme mesajında sorunlardan haberdar olduğunu kaydetti. Şirket, “işleri mümkün olduğu kadar hızlı şekilde normale döndürmek için çalıştığını” da kaydetti.

Sorunlar Türkiye saatiyle çarşamba günü öğleden sonra 15.00 sırasında başladı. Haberi ilk yayınladığımız 21.00 sularında DownDetector‘a baktığımızda yavaş yavaş düzelmeye başladığını gördük. Hatalar tüm görselleri etkilemiyordu. Facebook ve Instagram’daki çoğu fotoğraf yükleniyor, ancak diğerleri boş gibi görünüyordu. Ayrıca DownDetector, Facebook Messenger’da da mesajları yükleyemediğini söyleyen kullanıcılardan şikayetler aldı.

Facebook, gece saatlerinde geçtiği bir mesajla sorunun tamamen çözüldüğü bilgisini paylaştı. Facebook’un mesajında “Bugünün erken saatlerinde, bazı insanlar ve işletmeler uygulamalarımıza resim, video ve diğer dosyaları yüklerken veya gönderirken sorun yaşadılar. O zamandan beri sorun çözüldü ve herkes için %100 geri dönmüş olmalıyız. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” ifadeleri yer aldı.

 

 

Instagram’ın Twitter hesabı üzerinden de bir mesaj geçildi: “Geri döndük! Sorun çözüldü ve herkes için %100 geri dönmüş olmalıyız. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”