5053873217 [email protected]

Evinde düşerek rahatsızlanan, olay sonrası aylarca yoğun bakımda kalan ve yarın taburcu olmaya hazırlanan Mehmet Ali Erbil, “Uyandığımda hiçbir yerimi oynatamıyordum. İyileşemeyeceksem ‘fişimi çekin’ dedim” ifadelerini kullandı.

Sabah’tan Tuba Kalçık’a konuşan Mehmet Ali Erbil geçirdiği zorlu sağlık sürecini anlattı. İşte röportajdan öne çıkanlar…

Çok zor bir dönem geçirdiniz.Neler hissediyorsunuz?

  • Dört ay kendimde değildim, uyuttular beni. Ne acıdan, ne de komplikasyonlardan haberim yoktu. Dört ayın sonunda uyandığımda kendimi Türk filminin içinde gibi hissettim. Hiçbir yerimi oynatamıyordum. Ne elimi, ne ayağımı, ne ağzımı… Bir tek dilimi hareket ettirebiliyordum. Konuşamıyordum. Alfabeyle konuşmaya çalışıyordum. Bir kelimeyi 15 dakikada söylüyordum.

Nasıl üstesinden geldiniz bu sürecin?

  • Tutunarak. Hayata, aileme ve sevdiklerime tutunarak. Uyutulduğum dönemde acılarımı hissetmiyordum ama ailem hissetti. Başımda beklediler hep, hiç yalnız bırakmadılar. Karanlığa doğru gidiyordum ben. Hayattan kopuyordum. Bana hep izleyicilerim ‘Mehmet Ali Bey’ diye bağırıyordu ya programlarımda; o ses kurtardı biliyor musunuz hayatımı. Doktor da başımda ‘Mehmet Ali Bey, Mehmet Ali Bey sakın ha kapatma gözlerini’ diye bağırıyordu. ‘Mehmet Ali Bey’ diye bağıran o ses beni hayata döndürdü.

Doktor olan kız kardeşiniz Yeşim Erbil, sağlık durumunuzla ilgili kamuoyuna sık sık bilgi de veriyordu…

  • Evet, ilk günden beri her şeyi yakından takip etti. ‘Hep böyle mi kalacağım?’ diye düşündüğüm dönemde kız kardeşime ‘Eğer böyle yaşayacaksam benim fişimi çek’ dedim.