5053873217 [email protected]

Dacia ve Renault Group Romanya genel müdürü Christopher Dridi, Duster’ın yeni kardeşleri olacağını açıkladı.

Dridi “Duster ile gurur duyuyoruz. Modelimizi 44 ülkede satıyoruz ve Avrupa’da en çok satan SUV. Duster’ın Romanya için bir elçi gibi olduğunu düşünüyoruz. Bu başarıyı sürdürmemiz gerekiyor ve bunun için modelimizin yeni kardeşlere ihtiyacı var.” dedi. Yeni modelin ne zaman geleceği sorulduğunda ise yönetici yorum yapamayacağını söyledi.

Yeni versiyonlardan birinin bu yıl içinde çıkacak pickup kamyonet olması bekleniyor. Duster Oroch’un Avrupa versiyonu Romturingia ile işbirliği içinde yapılacak. Firma beş yıl önce de eski nesili temel alan 500 adetle sınırlı bir üretim yapmıştı.

Elektrikli versiyon henüz bir ihtimalden ibaret. Geçen aylarda casus fotoğrafçılar gizemli bir prototip görüntülemişti. Bu aracın uzatılmış bir aks mesafesi ve görünürde sıfır emisyonlu bir güç aktarım sistemi vardı.

Romanyalı SUV’nin daha büyük versiyonu Grand Duster da bir dönem söylentiler arasındaydı. Öte yandan, Hyundai Santa Fe ve diğer orta boy SUV’lerin daha uygun fiyatlı alternatifi markanın müşteri kitlesi için pahalı olabileceğinden iptal edildi.

Dacia logosuyla Avrupa’da yeniden çıkabilecek bir diğer aday da Renault Arkana. Fransız otomobil üreticisi ürün yelpazesinde Çin’e özel K-ZE ve Hindistan’a özel Triber gibi Dacia’ya uygun başka yüksek binişli modellere de sahip. Bunlar Renautl logosuyla Avrupa’ya gelmese de Dacia’nın stratejisi için uygun modeller.