5053873217 [email protected]

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’nun şampiyonluk serisine son verdi. Ergin Ataman’ın öğrencileri, Fenerbahçe Beko’yu final serisinin 7. maçında 89-74 yendi ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluğa ulaştı.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe arasında Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk sayıları Melli’nin iki serbest atışıyla geldi. İki takımın da zaman zaman sayı bulmakta zorlandığı ilk çeyrekte konuk ekipte Melih Mahmutoğlu’nun 4 üçlük atışından da isabet bulamaması dikkat çekti. Maçtaki ilk üçlüğü Larkin, 1. periyodun bitimine 5 dakika kala kaydetti ve takımını 11-8 öne geçirdi. Lacivert Beyazlılar, televizyon molasına da bu skorla gitti.

Larkin’in oyuna ağırlığını koymasıyla Anadolu Efes, skor üstünlüğünü ele geçirdi. Ancak bitime 3.30 dakika kala Bobby Dixon’ın önce üçlük ardından 2’lik atışıyla skor 14-14’e geldi. İlk çeyreğin bitimine 40 saniye kala Gudiric’in üçlüğüyle konuk ekip 22-21 öne geçti.

Anadolu Efes’in kozlarından Dunston ise ilk çeyreğin bitimine 17 saniye kala 3. faulünü aldı. Faul hakkını dolduran Anadolu Efes’e karşı Fenerbahçe’de Sloukas, çizgiye giderken; 2 atışından birinde isabet buldu ve Sarı Lacivertliler’i 23-21 öne geçirdi. Son hücumdan Anadolu Efes isabet sağlayamadı ve Fenerbahçe ilk çeyreği 23-21 önde tamamladı.

İlk çeyrekte Shane Larkin takımı adına 2’si üçlük olmak üzere 13 sayı kaydetti ve takımının sayı yükünü çekti. İlk çeyrekte Fenerbahçe Beko’nun en skorer ismi ise 6 sayıyla Melli oldu.