5053873217 [email protected]

Son yıllarda çağdaş dünya edebiyatında yeni bir akım olarak yaygınlaşan bizarro/uçuk yazın türünde eserler veren Gabino Iglesias’in leziz mi lezizkitabı “Karnağız” Ayrıksı Kitap ile okucusuyla buluşuyor.

Birçok duyguyu aynı anda yaşayacağınız bir kitap olan “Karnağız”ı okurken gerçeküstü dünyadan bir tüy gibi havalanacak ve ardından gerçeküstü evrenden yaşadığınız evrene düşeceksiniz.

Edip Cansever’in “Biz aykırıya, ayrıntıya, ayrıksıya, azınlığa tutkunuz,” dizelerinden esinlenen yayın çizgisiyle yayın hayatına adım atan Ayrıksı Kitap, kitap türlerinde de ayrıksılık gösteriyor.

Son yıllarda oldukça dikkat çeken ve yeraltı edebiyat içinde aykırı yazın türünü ifade eden bizarro edebiyatı uçuk yazın başlığı ile okuyucuyla buluşturan Ayrıksı Kitap, yeni çıkan kitabı “Karnağız” sayesinde okurlarına “Çok uçuk fantezilerim var” diye düşündürecek.

 

Kitap Hakkında

 

“Çok uçuk fantezilerim var,” diye düşündüğün oluyor mu hiç? Aslında o kadar uçuk olmayabilirler. Bizden sana garanti. İspatı da bu kitap. Bu kitabı okurken gerçek dünyadan bir tüy gibi havalanacak ve ardından gerçeküstü evrenden yaşadığın evrene dımdızlak düşeceksin. Okurken öyle noktalara geleceksin ki gözlerini kapamak ya dakitabı bırakıp ara vermek isteyeceksin; belki bir daha eline hiç almamayı tembihleyeceksin kendine. Ama yinede bir gün bu kitabı eline almak isteyeceksin. Okurken apışıp kaldığın sahneler, bazen de bir annenin yavrusuna sarıldığı gibi kitaba sarıldığın anlar olacak. Baştan uyaralım, bu kitap her kafaya göre değil. Bu kitap uçuk bir kitap. Bu kafa sende yok ise bizden tavsiye, bu kitabı okuma. Umarız kafana göre başka bir kitap bulabilirsin.

Bu kafa tam sana göre ise leziz mi leziz bir okuma seni bekliyor.

Yazar Hakkında

Austin’de yaşayan Gabino Iglesias yazar, gazeteci ve profesördür. Aynı zamanda çeşitli dergi ve internet sitelerinde kitap değerlendirmeleri yazmaktadır. Karnağız, Zero Saints ve Coyote Songs kitaplarını yazmıştır.

Kitapları üç dile çevrilmiştir. Film hakları satılmış ve Wonderland Kitap Ödülü ve Bram Stoker Ödülü’nü almıştır. Eserleri New York Times, NPR, Los Angeles Times, Vol.1 Brooklyn, Horror DNA, Electric Literature ve birçok basılı ve çevrimiçi mecrada yer almıştır. LitReactor ve CLASH Media’da köşe yazarı olan Gabino Iglesias PANK Magazine için kitap değerlendirmeleri yapmaktadır. Onu twitter hesabından takip edebilirsiniz: @Gabino_Iglesias.