5053873217 [email protected]

Game of Thrones’ta Jamie Lannister karakterini canlandıran Danimarkalı aktör Nikolaj Coster-Waldau, insan ilişkilerinde karşılık beklemediğini belirterek, “Her şeyi korkunç parçalara ayırıp, zarar vermekten vazgeçmeliyiz” dedi.


Milyonların izlediği Game of Thrones’ta Güney’in en güçlü ailesi Lannister’lardan Jaime Lannister olarak tanıdığımız Nikolaj Coster-Waldau, GQ’ya konuk oldu. Los Angeles’ta Thomas Whiteside’ın objektifine poz veren ünlü oyuncu, hakkında merak edilenleri anlattı.

Bir röportajınızda, hayattan çok az şey bekledikleri için Danimarkalılar’ın dünyanın en şanslı insanları olduklarını söylemiştiniz…

– Az beklentisi olanlar, daha az hayal kırıklığına uğrar. Bizde de her şey eşit ağırlıkta tutulur; bu, kültürümüzün bir parçası… İnsan ayağını yorganına göre uzatmalı ve çok büyük hayaller kurmamalı.

O yüzden mi gençliğinizde Danimarka’nın en ünlü oyunculuk okuluna gizlice başvurdunuz?

– Elbette. Çok yüksekleri hedefleyip başaramasaydım, insanlar dalga geçebilirdi.

Tipik bir Danimarkalı’nın başarı için bir reçetesi var mı?

– Biz başarıyı, yaşam kalitemizle ölçeriz. Buna az çalışmak ve boş zamanlara çok yer ayırmak dahildir. Ailece sadece bir arabaya sahip olabilseniz bile bu böyle. Doğruyu söylemek gerekirse, Amerikan rüyasını gerçekleştirmek Danimarka’da çok az kişinin hedefi. Çok yüksek hedefler, kendine güven ve motivasyon harika. Ama bu sizi çok yüksek bir beklentiye sokar.