5053873217 [email protected]

New York Auto Show’da konuşan Moers, AMG One’ın elektrikli turboşarj ile gelecek ilk benzinli üretim modeli olacağını söyledi. Moers, “Dahası da var, bekleyin ve görün.” dedi.

Mevcut Mercedes-AMG modellerini tanıyanlar, firmanın zaten AMG 53 modellerinde bir çeşit elektrik güdümlü endüksiyon kullandığını biliyorlar. Bu otomobillerde bir elektrikli kompresör kullanılarak düşük devirlerde turboşarjlar destekleniyor, böylece turbo gecikmesi büyük oranda önleniyor.

Daha fazla güç, gelişmiş verimlilik
AMG’nin yeni elektrikli turboşarjları ile ilgili bilgiler henüz sınırlı ancak Moers bu teknolojiyle sadece turbo gecikmesini önlemekle kalmayıp aynı zamada sisteme geri kazandırılabilecek enerji üretileceğini aktardı.

Moers, “Elinizde 80 kilowatt olacak. Turboşarjı hızlandırmak için bunun hepsine ihtiyacınız yok ancak bunu enerji elde etmek için kullanabilirsiniz.” dedi.

AMG yöneticisi, AMG One’dan sonra yeni teknolojiden ilk olarak hangi modelin yararlanacağını ise söylemedi. Zaman içinde tüm AMG modellerinde elektrikli turboşarj bulunması planlanıyor.