5053873217 [email protected]

Galatasaray’da Cumartesi günü gerçekleştirilen Genel Kurul’da Başkan Mustafa Cengiz ve mevcut yönetim, mali açıdan ibra edilirken idari açıdan ibra edilmedi. 358 üyenin ret oyuyla ibra edilmeyen Cengiz yönetimi, tüzüğe göre bir ay içinde seçim kararı almak zorunda.


Sabah’a konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Yöneticisi Özgür Savaş Özüdoğru, konuyu hukuka taşıyacaklarını belirterek, ”Sessiz kalmayacağız. Haksızlığa karşı hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Genel Kurul’daki Divan başkanlığının basiretsizliği olayı bu noktaya getirdi. Kapalı oylama istedik, videolarda her şey mevcut. Görevli kızlar, ‘Bu kadar kişiyi nasıl sayacağız?’ dediler ama yine de kapalı oylamaya geçilmedi.” dedi.


İbra edilmeme kararının planlı olduğunu savunan Özüdoğru, ”Biz, ‘Ya seçime gidersiniz ya da ibra olmazsınız’ sözlerine boyun mu eğecektik? Eski başkanlar ve başkan adayları dürüst mücadele yerine seçime götürmek için organize olarak böyle bir yola başvurdu. Kürsüdeki konuşmalar uzatıldı. Gece 11’e kadar beklendi. Bin 700 kişinin geldiği Genel Kurul’da oylamaya 700’den az üye kaldı.” diye konuştu.


Sürecin Galatasaray’a zarar vereceğini de belirten Özüdoğru, ”Artık bundan sonrasını hukuk çözecek. Ama bu süreç en çok Galatasaray’a zarar verecek. Kulüpte onarılamaz bir yara açtılar. Kulübe dinamiti koydular.” ifadelerini kullandı.


Mustafa Cengiz, 26 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşen seçimde 2 bin 525 oy alarak Galatasaray Kulübü’nün başkanlığına seçilmişti.