5053873217 [email protected]

Motobike, kapılarını açtı. Fuara 24 ülkeden 255 katılımcı katılıyor. Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım fuarın geçen yıl 100 bini aşkın ziyaretçi ve 260 katılımcı ile hem sektörün önde gelen markalarından hem de motosiklet severler tarafından büyük bir ilgi gördüğünü dile getirdi. Türkiye’nin lider motosiklet, bisiklet ve aksesuarları fuarı olan Motobike İstanbul 11. yılında 140 stantta 260 uluslararası markayı ağırlıyor. Söz konusu fuar; 9, 10 ve 11. salonlar ve etkinlik alanlarıyla toplam 16 bin 500 metrekare alanda gerçekleşiyor.

2018 yılında, Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Orta Asya,Türkiye ve komşu ülkelerden 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan fuara bu yıl da rekor sayıda ziyaretçi bekleniyor.

Motobike 2019’un açılış konuşmasını ise Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu yaptı. Sofuoğlu, “Turkish Racing Team adında ulusal motosiklet takımı kurduk ve Dünya Şampiyonası’nda mücadele ediyoruz, edeceğiz. Hayalim hep bunu yapmaktı, İspanya ve italya gibi ülkeler bunu yapıyorlar ve bende onlara çok özeniyordum” dedi. Motosiklet satın alımlarında geçerli olan ÖTV indirimiyle alakalı Sofuoğlu, “Stokları eritmek için 250cc motor hacmi altına ÖTV’yi sıfır yaptık. Sektör ile görüşmelerde stokların daha fazla 250cc ve altındaki motor hacmine sahip olan motosikletler üzerinde olduğu için bu hacimde olan motorları değerlendirdik” dedi.