5053873217 [email protected]

Mercedes’in seride sadece sedan versiyonu tutacağı söyleniyordu ancak şimdi Shooting Brake’in fotoğrafları internette.

Yeni CLA dört kapılı Coupe ve A-Serisi hatchback modellerinde olduğu gibi, yeni CLA Shooting Brake firmanın önden çekişli kompakt platformunu kullanacak. Otomobilin stili de bu platformdaki diğer araçlara benzer olacak. Buna rağmen araç özgün bir ön ve arka kısım tasarımına sahip.

Tavanın genişletildiği ve arka pencerelerin daha dik olduğu görülüyor.

Görüntülenen prototip daha fazla bagaj kapasitesi için çekici bir stilden biraz feragat etmiş. CLA Shooting Brake’in ilk nesli, özellikle AMG versiyonu, müthiş çejici bir araçtı. Bunun başlıca sebeplerinden birisi yuvarlak ön ve arka farlardı. CLS’nin daha basit ve üçgen farları yeni CLA’ya gelince otomobil eski tadını vermemeye başladı. Köşeli arka kısım da pek olumlu bir etki bırakmıyor. Öte yandan, müşterilerin bu tasarıma nasıl tepki vereceğini daha sonra göreceğiz.

Yeni CLA Shooting Brake ilk etapta CLA 250 versiyonunda 2.0 litre turboşarjlı dört silindirli motorla sunulacak. Motorun güç çıkışı 221 hp, tork değeriyse 349 Nm. Daha sonra araç bir dizi farklı benzinli ve dizel motor seçeneğine sahip olacak. Bunlar arasında 400 hp dört silindirli ve dört çekişli yeni A45 AMG de olacak.