5053873217 [email protected]

Japon otomotiv şirketi Honda, Türkiye’deki üretimini sonlandırıyor.

Honda, uluslararası üretim altyapısını değiştirme kapsamında Türkiye’de Civic sedan üretimini 2021’de bitirecek.

Yapılan açıklamada, “Honda, Türkiye’de Civic üretimini sonlandırmasına rağmen faaliyetlerini sürdürecek; bu süreçte paydaşlarla yapıcı diyalogda bulunacak” denildi.

Gebze Şekerpınar fabrikasında 1997 yılından beri Civic sedan model otomobil seri üretimi yapan Honda’nın Türkiye’deki fabrikasında 770 kişi çalışıyordu.

Açıklamada, küresel yapılanma Honda’nın Türkiye’deki otomobil operasyonlarını da içereceği aktarılarak, “Honda Türkiye A.Ş., şu anda yılda 38 bin adet araç üretiyor. Şirket 2021 yılında Türkiye’deki mevcut Civic sedan modelini üretmeyi durduracak, ancak ticari faaliyetlerini devam ettirmesi planlanıyor. Honda Türkiye AŞ, Türk paydaşlarla yapıcı diyaloglar sürdürmeye devam edecektir.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Honda Motor Avrupa Bölgesel Operasyonlar Genel Müdürü ve Honda Motor Avrupa Başkanı Katsushi Inoue, “Sektörümüzü etkileyen benzersiz değişikliklerin ışığında, elektrifikasyon stratejimizi hızlandırmamız ve küresel operasyonlarımızı buna göre yapılandırmamız hayati önem taşıyor. Sonuç olarak, üretim ağımızı geleceğe nasıl hazırlayabileceğimize dair iş gücümüze danışmak için bu zor kararı almak zorunda kaldık. Bu karar kolaylıkla alınmadı ve bugünkü duyurunun insanlarımızı tedirgin edeceğinden dolayı üzgünüz.” değerlendirmesinde bulundu.

AVRUPA’DA ÜRETİMİNİ BİTİRİYOR

Japon firma İngiltere de dahil olmak üzere tüm Avrupa’da üretimini bitireceğini açıkladı.

Şirket Avrupa pazarı için üretimini Japonya’da yapacağını duyurdu.