5053873217 [email protected]


ABD’li yönetmen, senarist ve oyuncu Woody Allen, e-ticaret firması Amazon’a aralarındaki anlaşmayı feshetmesi üzerine 68 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

ABD’li yönetmen Woody Allen, hakkında 25 yıl önce yapılmış suçlamaları bahane ederek, kendisiyle yaptığı anlaşmayı feshettiği gerekçesiyle Amazon’a karşı New York’ta dava açtı. Allen, şirketten 68 milyon dolarlık tazminat talebinde bulundu.

Dava dosyasına göre, Amazon ve Allen ilk kez 2016’da, yönetmenin filmlerinin dağıtımının yapılmasını öngören bir anlaşma imzaladı ancak Amazon, geçen haziranda Allen’in bu yıl gösterime girecek, Selena Gomez, Elle Fanning, Jude Law ve Rebecca Hall gibi isimlerin başrolde oynadığı “A Rainy Day in New York” (New York’ta Yağmurlu Bir Gün) filmini dağıtmayacağını belirterek anlaşmayı feshetti.

Allen’ın Amazon’a fesih nedenini açıklaması için baskı yapması üzerine şirket Allen hakkında, evlatlık kızı Dylan Farrow’un kendisine yönelttiği taciz suçlamalarını hatırlattı.

Amazon, “Allen’e karşı yinelenen suçlamalar, tartışmalı açıklamaları ve büyük yeteneklerin artık kendisiyle çalışmak ya da bağlantılı olmak istememesi” nedeniyle anlaşmayı feshettiğini açıkladı.