5053873217 [email protected]

Osmanlı Devleti’nin yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alan Netflix dizisi Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor) hakkında yeni bilgiler geldi. Dizinin altı bölümden oluşacağını açıklayan Karga Seven Pictures’ın kurucu ortaklarından Emre Şahin, ana hikayenin İstanbul’un fethi olacağını dile getirdi.

Tüm sahneler için özel kumaşların üretildiği “Fetih 1453” filminde, savaş sahnesinde kullanılan Fatih SultanMehmet’in Otağ Çadırı kumaşının hazırlanması 4 ay sürdü.

Los Angeles merkezli Karga Seven Pictures’ın kurucu ortaklarından Emre Şahin, Milliyet’e verdiği röportajda Netflix için hazırladıkları Ottoman Rising dizisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Netflix’in dünyada en çok tanınan imparatorlukları öğrenmek için bir araştırma yaptırdığını ve bu araştırmada Osmanlı ve Roma imparatorlukları başı çekince Osmanlı ile ilgili bir dizi çekmek için kendileri ile iletişime geçtiğini söyleyen Şahin, Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alan Ottoman Rising’in böyle ortaya çıktığını dile getirdi.

Dizinin altı bölümden oluşacağını açıklayan Şahin, Osmanlı Devleti’nin yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alacak dizide ana hikayenin İstanbul’un fethi olacağını, fakat hikayenin oradan farklı yerlere açılacağını söyledi. Dizide flashbackler ve ileriye gidişler de olacak.

Dizinin Netflix için hazırlandığını belirten Şahin, dizinin dilinin İngilizce olacağını açıkladı. Ottoman Rising ile uluslararası bir izleyici kitlesine ulaşmayı amaçladıklarını belirten Şahin, dizinin Çin’de gösterilmesi için de önemli bir anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Şahin, yönetmenliğini de üstleneceği diziyi daha genç, dinamik ve uluslararası bir görsel dilde yapacaklarını söylerken, dizide uluslararası bir oyuncu kadrosu olacağını ifade etti.