5053873217 [email protected]

Yeni 911 Carrera’yı tanıtan Porche’dan bir yeni model haberi daha geldi.   Macan S ile SUV ailesine de yeni bir üye kattı.

Yeni Macan S, bir önceki versiyondan 14 HP daha fazla güç üreten 354 HP’lik 3 litre turbo şarjlı V6 motoruyla artırılmış performansın yanında, optimize edilen yeni şasisi ile daha fazla konfor vadediyor

Porsche’nin kompakt SUV model ailesi Macan’ın, sportif üyesi olan Macan S, yeni geliştirilmiş 3,0 litrelik V6 turbo motor ile donatıldı. Bu motoruyla bir önceki versiyona göre 14 HP daha güç üreten (354 HP) Yeni Macan S, isteğe bağlı Sport Chrono Paketi ile donatıldığında 0’dan 100 kilometre hıza, bir önceki modele göre 0,1 saniye daha düşük bir zamanda, 5,1 saniyede çıkıyor.

Azami hızı saatte 254 kilometre olan otomobilin aracın yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 8,9 litre. Yeni Macan S, son nesil Macan model serisindeki bütün yenilikleri içeriyor. Bu yenilikler arasında aracın arkasındaki LED ışık şeridi ve tamamen ağ bağlantılı, 10,9 inçlik dokunmatik ekranıyla Porsche Communication Management sistemi bulunuyor.

DAHA İYİ DENGE İÇİN YENİDEN AYARLANMIŞ ŞASİ
DAHA İYİ DENGE İÇİN YENİDEN AYARLANMIŞ ŞASİ
Sportifliğiyle göze çarpan Macan’ın şasisi de farklı genişlikteki lastikler ve dört çekişli Porsche Traction Management (PTM) sistemi ile yenilendi. Ön akstaki çelik parçalar alüminyumdan yapılmış amortisör bağlantı çatalı ile değiştirildi. Eskiye göre daha sağlam olan yeni hafif alaşım tasarım, daha kesin bir yol tutuşu ve sürüş konfor sunuyor. Virajlarda nötr tepkiyi yeni ayarlanmış viraj çubukları sağlıyor.

Daha önce olduğu gibi, modelin sürüş dinamiğini ve yol tutuşunu artırmaya yönelik aktif amortisör kontrol sistemi Porsche Active Stability Management (Porsche Aktif Stabilite Yönetimi, PASM), yanal yatmaya karşı pistonlar ve yeni şok emici hidrolikler ile optimize edilmiş yüksekliği ayarlanabilir havalı süspansiyon ve Porsche Tork Yönlendirme PTV Plus, isteğe bağlı olarak alınabiliyor.