5053873217 [email protected]

İstasyon filminin çekimleri sırasında ayağı kırılan ve yaşadığı süreci “”Yoğun bakımda öldüğümü zannettim. Ben ölmeden cenaze törenimi yaşadım” diye anlatan Cem Özer, yönetmen Sinan Çetin’in tedavi masraflarını karşılamadığını söyledi. Özer, Çetin’in sette kimsenin sigortasını da yapmadığını iddia etti.

Sinan Çetin’in yönettiği İstasyon filminin çekimleri sırasında rol gereği çukura atladığı sahnede sağ ayağı üç yerinden kırılan, Afyon’da geçirdiği kaza sonrası oksijen tedavisinde kötüleşerek yoğun bakıma alınan 60 yaşındaki oyuncuyu Cem Özer Posta’dan Suna Akyıldız’a merak edilenleri anlattı: İşte Özer’in açıklamalarından satırbaşları:

Özer “Neden dublör kullanmadınız?” sorusuna şu şekilde cevap verdi:

Bu tür tehlikeli sahneler için başka teknikler var, düşmeden montajla düşmüş gibi gösterilir. Ama yönetmenimiz Sinan Çetin daha gerçekçi olmasını istedi, atlamamı, düşmemi tercih etti. Bizim iş biraz gaz verme işidir. Setten “Abi yapma!” diyenler oldu. “Alt tarafı iki buçuk metrelik çukur. Ben zaten 1.87’yim. Ne var, atlarım” dedim. Sinan da “Atlar” dedi, gazı verdi. “Atlayacağım yeri göreyim. Önlemleri alalım” dedim. İki kat boş koli, onun üstüne sünger koyulur böyle sahneler için. Koli bulunamadı. İki tane yastık geldi altına. Çukurun üstü açılmadı. Ben de göremedim düşeceğim yeri. Koştuğum istikametteki duvara çarptım, üç yerinden kırıldı ayak.

Özer, ilk görüntülerin ayak kırığı olduğu ama 42 yoğun bakımda kalmasıyla ilgili “O sadece bir kırık değil üçlü ve çoklu kırık. Kırılan kemiklerden biri dokuyu zedelemiş. Orada lezyon oluşturmuş. “O lezyonla çalışırsan iltihap olur” dediler. Onun üzerine İsrail’den gelen bir formülü kullanarak suni deri yapıştırdılar. Derinin yerine deri yapıştırıldı yani. “O şekilde gönderemeyiz seni” dediler. Ama Sinan bana baskı yaptı, ben doktorlara baskı yaptım. Hızlı iyileştirmek için ‘Hiperbarik oksijen tedavisi’ yapıldı, bünyem tepki verdi. Hava embolisi oluştu. Aslında biraz kaprisli olmanın, burnu havada olmanın, “Ben yapmam kardeşim” demenin faydası var herhalde. Bunu da 60 yaşında öğrendim” dedi.