5053873217 [email protected]

Yeni nesilde Soul’un kutu benzeri tasarımının biraz daha şık hale getirilse de devam ettirildiği görülüyor.

Tavan çizgisi aynı görünürken, büyük farların yerini ayrılmış farlar, ince dönüş sinyalleri ve ön panjurun üzerindeki LED gündüz sürüş ışıkları almış. Ana farlar daha aşağıya, normalde sis lambalarının olması gereken yere konulmuş.

Yeni Soul’un tam elektrikli bir versiyonu da olacak. Bu model özgün bir ön kısma sahip olacak. Daha sportif turbo versiyon ise örgülü ön panjur ve ortaya monte edilen egzoz çıkışlarıyla gelecek.

Küçük crossover otomobilin arka kısmında biçimli c sütunları ve dikey, bumerang tarzı otomobilin ortasına doğru aşağıya akan LED arka lambalar bulunuyor.

Şık iç mekan

İç mekan, mücevher benzeri geometrik desenli kapı içleri, piyano siyahı ve alüminyum kaplamalar, ve deri kaplama direksiyon, dijital kontrol paneli ve head-up display gibi yüksek kaliteli dokunuşlarla daha geniş olacak.

Soul’un dokunmatik ekranı ortadaki hava girişlerinin altında yerleştirilmiş. Geleneksel vites kolu yerini döner düğmeye bırakmış. Bunun yanı sıra kabinde aynı kısımda durdur – başlat butonu, park asistanı, ısıtmalı koltuk ve sürüş modu seçici bulunuyor.

Kaputun altında neler var?

Soul’un Hyundai / Kia’nın B-SUV platformunu paylaşması bekleniyor. Bu platform burulma dienci, yol tutuşu ve biniş kalitesi bakımından başarılı bulunuyor. Gövde yapısının önemli bir kısmı sıcak damgalanmış yüksek dayanımlı çelikten (AHSS) oluşacak, bu da kaza sırasında hasarın azaltılmasını sağlayacak.

Otomobille birlikte dört çekişli sürüş sistemi de gelecek. Kia Trail’ster konseptinin arkaya monte edilmiş elektrikli motorlu sisteminin aksine bu sistem mekanik olacak.

Motorlar

Yeni model 1.6 ve 2.0 litre dört silindirli motorlarla gelecek. 2.0 litre motor doğal emişli olacak ve giriş seviyesi seçeneği oluşturacak. 1.6 litre motor ise turboşarjlı ve 200 beygir gücünde olacak. Giriş seviyesiyle birlikte altı vitesli manuel ya da otomatik şanzıman sunulacak. 1.6 litre seçenek ise yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımanla gelecek.

En önemli gelişmeyse tam elektrikli versiyon. Bu versiyon %92 şarjla 437 km gidebilecek. Toplam menzil ise 480 km olacak. 415 km menzilli Kona 64 kWh kapasiteli bataryayla geliyor. Soul’un daha büyük bir pile sahip olması bekleniyor.

Rakipler

Üçüncü nesil Kia Soul çok kalabalık bir segmente girecek. Yeni modelin rakipleri arasında Jeep Renegade, Nissan Kicks, Ford EcoSport, Toyota C-HR, Mazda CX-3, Honda HR-V ve Chevrolet Trax gibi modeller bulunacak.

Ne zaman çıkacak?

Yeni Soul gelecek ay Los Angeles Auto Show’da tanıtılabilir. Satışların ise gelecek yılın ortalarında başlaması bekleniyor.