5053873217 [email protected]

Rekor kıran performans rakamlarına sahip bazı yanmalı motorlu hiper otomobiller olsa da, Tesla CEO’su Elon Musk yeni Roadster’ın bunların hepsini geride bırakacağını söyledi. Musk, elektrikli bir spor otomobilin benzinli alternatiflerini geride bırakmasının önemli olduğunu belirtti.

“Yeni nesil Roadster her bakımdan en hızlı spor otomobil olacak.” diyen Musk, otomobilin en çabuk hızlanma süresi, en yüksek azami hız ve en iyi yol tutuşunu sunacağını söyledi.

Musk, “Bir elektrikli otomobilin tüm benzinli alternatifleri geride bırakması elektrikli otomobillere daha fazla ilgi çekilmesini sağlayacak. Elektrikli otomobil mimarisinin en iyisi olduğu da böylece kanıtlanacak.” diye konuştu.

Tesla elektrifikasyonun yüksek performanslı otomobillerin geleceği olduğuna inanan tek otomobil üreticisi değil. Hırvat firması Rimac ikinci nesil elektrikli hiper otomobilini geliştiriyor ve doğrudan yeni Tesla’nın performans özelliklerini hedef alıyor. Ayrıca McLaren gibi otomobil üreticileri de yakında yüksek performanslı otomobillerinde elektrikli motorların önemli bir yeri olacağını belirtiyor.

Elon Musk yeni Roadster’ın 200 kWh pil paketiyle geleceğini ve 1.9 saniyede sıfırdan 96 km/s hıza çıkacağını açıkladı. Otomobilin azami hızı 402 km/s olacak. Tesla test sürücüsü Emile Bouret’ye göre bu rakamlar otomobilin son halinde daha da hızlı olacak.