5053873217 [email protected]

Freddie Mercury’nin hayatını anlatan Bohemian Rhapsody filminde başrolü üstlenen Rami Malek, “Yalnızca jest ve mimiklerine bir ay çalıştım” dedi.

Queen grubunun efsanevi solisti Freddie Mercury’nin hayatını anlatan Bohemian Rhapsody filminde başrolü üstlenen Mısır asıllı ABD’li aktör Rami Malek, role hazırlanmak için Mercury’nin röportajlarından konserlerine arşivdeki bütün kayıtları, oyuncu koçuyla birlikte izleyip Mercury’nin jest ve mimiklerine kadar irdelediklerini anlattı.

Red Bulletin dergisine röportaj veren Emmy ödüllü oyuncu, “Sadece Mercury değil, ona ilham olan isimler; David Bowie, Mick Jagger, Jimmi Hendrix, Aretha Franklin’i de en az Mercury kadar inceledim” ifadesini kullandı.

Malek, müziğiyle kitlelere ilham olan Freddie Mercury’yi kendi penceresinden aktardı. 37 yaşındaki oyuncu, Mercury’nin son derece güçlü bir karaktere sahip olduğunu şu sözlerle belirtti: “Onun Queen öncesinde bile etkileyici bir hayatı vardı. Zanzibar’da doğmuş, Bombay’da okula gitmiş, ardından İngiltere’ye göçmüştü. Bu kişisel miras, onu bir yandan utangaç yaptı. Öte yandan güçlü karakterine zemin hazırladı.”

 

Rolünün hakkını verebilmek için Freddie Mercury’nin yalnızca jest ve mimiklerine bir ay çalıştığını anlatan Malek, “Onu bu kadar etkileyici kılan şeylerden biri, hareketleriyle seyirci arasında kurduğu güçlü bağ. Oyuncu koçumla birlikte Freddie’nin performanslarını hatta röportajlarını izleyip araştırdık. Mimikleri, ses tonu, jestleri… Her şeye odaklandık” şeklinde konuştu.

Malek, Mercury’yi anlayabilmek ve onun karakterine daha çok yaklaşabilmek adına kendisine ilham olan isimler; David Bowie, Mick Jagger, Jimmi Hendrix ve Aretha Franklin gibi sanatçıları da araştırdığını ifade etti.


Freddie Mercury’nin “devrimci bir ruhu” temsil ettiğini söyleyen Malek, kendisinin de müzisyenle ortak bir noktası olduğuna şu sözlerle vurgu yaptı: “Ailemdeki ilk ABD’li jenerasyondanım. Ailem Mısır’dan dilini bile bilmedikleri bu ülkeye göçmüş. Başta çok büyük zorluklar çektiler. O yüzden onlara bir oyuncu olacağımı söylediğimde bu benim için gerçek bir meydan okumaydı. Bu işi yapacağıma karar verdiğimde beni nereye götüreceğini hesaplamadan yola çıkmıştım.”