5053873217 [email protected]

MEB’in açıklayacağı “2019-2023 Strateji Eğitim Planı”nda, öğretmenlerin Doğu ve Güneydoğu’da çalışmalarını desteklemek için yeni teşvik modeli yer alıyor. Bu kapsamda dezavantajlı bölgelere giden öğretmenlerin maddi ve özlük hakları cazip hale getirilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “2023 Eğitim Vizyonu” adı verilen tanıtımla Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hazırladığı “2019-2023 Strateji Eğitim Planı” açıklanacak.

Yeni Şafak Gazetesi’nden Ahmet Fatih Erturan’ın haberine göre plan eğitim sisteminin yanı sıra öğretmenlik mesleğine yönelik önemli değişiklikler de içeriyor.

BÖLGE BÖLGE TEŞVİK

Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde öğretmenlerin çalışmalarını desteklemek için teşvik mekanizması kurulacak.

Bu kapsamda dezavantajlı bölgelere şartlarına göre ayrı teşvik verilmesi öngörülüyor. Teşvikler arasında maddi desteğin yanı sıra özlük haklarında da iyileştirme yapılması bekleniyor.

İsteyen her öğretmenin bu bölgelerde çalışmasının önü açılırken, sözleşmeli öğretmenliğin de bitmesi düşünülüyor.

‘AKADEMİK’ MÜDÜR

MEB’in hayata geçirmeyi planladığı diğer bir proje de okulların yönetici kadrolarında yapacağı değişiklikler olacak.

Önümüzdeki dönemden itibaren okullardaki müdür ya da müdür yardımcısı kadrosuna getirilecek öğretmenlere yüksek lisans ve üstü programlardan mezun olma şartı geliyor.

Öte yandan bakanlık, atandıktan sonra kendi bölümleri dışında yan dallarda lisansüstü programlarda kendini geliştiren öğretmenlere birtakım teşvikler vermeyi planlıyor.