5053873217 [email protected]

Önümüzdeki bir kaç ay içinde lansmanı yapılacak ikinci nesil Nissan Juke, başka hiç bir Nissan’da bulunmayan özgün bir tasarıma sahip.
İkinci nesil Nissan Juke bir kaç ay sonra piyasaya çıkıyor

Nissan’ın tasarım yöneticisi Alfonso Albaisa otomobilin Nissan’ın Londra stüdyosunda tasarlandığını söyledi ve geliştirme süreci sırasında yeni modelin tasarımının ikinci kez değiştirildiği iddialarına yanıt verdi.

Albaisa “Bu otomobil yeni Leaf ya da başka bir model gibi görünmüyor. Yeni Juke şehirli bir stile sahip, cesur bir otomobil. Yeni modeli çok yakında tanıtacağız. Tasarım için otomobilin geri gönderildiği iddiaları doğru değil. Bu söylentiler nereden çıktı bilmiyorum. İkinci nesil Juke kesinlikle havalı bir otomobil ve çok başarılı bir tasarımı var.” diye konuştu.

Neredeyse üç yıldır meraklıları heyecanla yeni Juke için bekliyor. Bir ara otomobilin 2017’de tanıtılacağı haberleri çıkmıştı ancak bilinmeyen nedenlerle bu gerçekleşmedi.

Yeni Juke ilk nesil kadar göz alıcı mı?

İlk nesil Juke çıktığında özellikle Avrupa’da kısa sürede popüler oldu, özgün tasarımı da bunun en önemli nedenlerinden biriydi. Albaisa ilk modelin başarısının ikinci nesilin tasarımını, daha da iyi bir şeyle müşterilerin karşısına çıkmak bakımından, zorlu bir görev haline getirdiğini belirtiyor.

Yeni Juke modelinin Renault – Nissan – Mitsubishi İttifakı’nın V platformunun uzatılmış bir versiyonunu kullandığı düşünülüyor. Motorlar Nissan ailesi içindeki diğer modellerden, özellikle Micra ve Qashqai’den alınacak. Bunlar arasında turboşarjlı 3 silindirli 0.9 litre ve yine turboşarjlı 1.2 litre dört silindirli motor seçenekleri olacak. 1.5 litre dört silindirli motor ise tek dizel seçeneğini oluşturacak.