5053873217 [email protected]

Adana’da, bu yıl 25’incisi düzenlenen ‘Uluslararası Adana Film Festivali’nde En İyi Film ödülü, Çağla Zecdirci ve Guillaume Giovanetti’nin yönettiği ‘Sibel Filmi’ne verildi.
NTV ekranlarında yayınlanan festivalin büyük ödül töreni, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kırmızı halıda ünlü isimlerin şıklık yarışına sahne olan ödül törenine, çok sayıda sinemacı, sanatçı ve kent protokolü katıldı. Burcu Esmersoy ve oyuncu Cem Karayel’in sunduğu gecede ilk olarak Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması ödülleri verildi.

Mansiyon Ödülü ‘I Do Not Care If We Go Down In History (Tarihe Barbar Olarak Geçmek Umurumda Değil)’ filmiyle Radu Jue’ya, Jüri Özel Ödülü ‘Anons (The Announcement) filmiyle Mahmut Fazıl Coşkun’a, En İyi Film Ödülü ‘Boening / Burning (Şüphe)’ filmiyle Lee Chang’e verildi. Törene katılamayan Jue ve Chang, bulundukları ülkeden çektikleri videolarla jüriye teşekkür etti.

25’inci Uluslararası Adana Film Festivali’nde Tomris Giritlioğlu’nun başkanlığını yaptığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jürisinde Ahmet Mümtaz Taylan, Cihan Ünal, Mehmet Açar, Mustafa Presheva, Nebil Özgentürk ve Tuba Büyüküstün yer aldı.

 

15 filmin 19 dalda yarıştığı festivalde Mahmut Fazıl Coşkun’un Anons, Ali Kemal Çınar’ın ‘Arada’, Abdurrahman Öner’in ‘Aydede, Özkan Çelik’in ‘Babamın Kemikleri’, Mehmet Güreli’nin ‘Dört Köşeli Üçgen’, Banu Sıvacı’nın ‘Güvercin’, Osman Nail Doğan’ın ‘Güvercin Hırsızları’, Murat Düzgünoğlu’nun ‘Halef’, Hüseyin Karabey’in ‘İçeridekiler’, Ömür Atay’ın ‘Kardeşler’, Semir Aslanyürek’in Kaos, Tolga Karaçelik’in ‘Kelebekler’, Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin ‘Sibel’, Burak Çevik’in ‘Tuzdan Kaide’, Emre Yeksan’ın ‘Yuva’ filmleri büyük ödül için değerlendirildi.

En İyi Film Ödülü: Sibel
En İyi Yönetmen Ödülü: Tolga Karaçelik (Kelebekler)
Yılmaz Güney Ödülü: Anons
Adana İzleyici Ödülü: Kelebekler
Jüri Özel Ödülü: Hüseyin Karabey (İçerdekiler)
En İyi Senaryo Ödülü: Tolga Karaçelik (Kelebekler)
En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Damla Sönmez (Sibel)
En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri: Caner Şahin ve Yiğit Ege Yazar (Kardeşler)
En İyi Müzik Ödülü: Mehmet Güreli (Dört Köşeli Üçgen)
En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Krum Rodriguez (Anons)