5053873217 [email protected]

Apple iPhone Xs ve iPhone Xr modellerini duyurdu ancak cihazın teknik detayları her zaman olduğu gibi yine etkinlik sonrasında netleşiyor. Bugün ise iPhone Xs Max ve iPhone Xr modellerinin Geekbench sonuçları basına yansıdı.

Apple etkinliği tam üç yeni iPhone modeline sahne oldu. Ancak son yıllarda Apple, cihazların teknik özellikleri konusunda detaylı bilgiler vermeyi bıraktı. Dolayısıyla önemli detaylar etkinlikten günler sonra ortaya çıkıyor. Bugün basına yansıyan bilgi yine meraklıları için önemli çünkü Geekbench skorlarının ekran görüntüleri ortaya çıktı.

Öncelikle her iki cihazın da aynı yongayı yani Apple A12 Bionic çipini kullandığını belirtelim. Dünyanın ilk 7nm üretim teknolojisine sahip mobil yongası olan A12, şimdiye kadar geliştirilmiş en güçlü mobil işlemci.

iPhone Xs Max Geekbench puanı

Apple’ın yayınladığı verilere göre A12 yongası A11 yongasına kıyasla grafik tarafında %50, performans tarafında %15 daha hızlı. Ayrıca A11’e göre %50 daha az güç tüketiyor. Ayrıca iPhone Xs ve Xs Max modellerinde 4 GB RAM yer alıyor. iPhone Xr ise tıpkı geçen yıl duyurulan iPhone X gibi 3 GB RAM ile geliyor. Peki bu veriler Geekbench skoruna yansımış mı beraber bakalım.

iPhone Xs Max Geekbench puanı
Sizin de görebileceğiniz gibi iPhone Xs Max modeli tek çekirdekte 4813, çoklu çekirdekte ise 10266 puan almayı başarıyor. Bu gerçekten son derece etkileyici bir sonuç. Altı çekirdekli işlemcinin frekans hızının 2.49 GHz olduğu da dikkat çekiyor.

iPhone Xr Geekbench puanı
iPhone Xr tarafında alınan puanlar daha düşük olmasına rağmen, iPhone dışındaki rakiplerle kıyasladığımız yine son derece dikkat çeken skorlarla karşılaşıyoruz. iPhone Xr modelinin tek çekirdekte 4754, çoklu çekirdekte ise 9367 puan aldığını görüyoruz. iPhone Xr modelinde de Apple A12 yongası olmasına rağmen burada işlemcinin frekans hızını göremiyoruz.