5053873217 [email protected]

Neredeyse üretime hazır hale gelen yedinci nesil BMW 3 Serisi sedan Nürburgring’de sürüş dinamikleri test edilirken görüntülendi. Yeni nesilin sürprizlerinden birisi yanmalı motorlu seçeneklerin yanında tam elektrikli bir versiyonun da gelecek olması.


Yeni Mercedes-Benz A-Serisi sedan Audi A3 ile rekabet edecek
“Yeşil Cehennem” diye de adlandırılan Nürburgring’deki Nordschleife pistinde yapılan testler, otomobilin sürüş ve süspansiyon teknolojileri için bir dayanıklılık sınavı niteliği taşıyor. Yeni BMW 3 sedanın kamuflajlı prototipleri için kapsamlı ve özel bir test programı geliştirildi. Tekerlek süspansiyonu, direksiyon, amortisör/süspansiyon ve frenlerin kapsamlı yenilenmesi geliştiricilere biniş konforu ve dinamik performansı iyileştirmek için geniş olanaklar sundu.

Daha hafif ve daha konforlu

Yeni modelin ağırlık merkezi önceki modelden 10 milimetre daha düşük, akslara yük dağılımı 50:50 şeklinde dengelenmiş ve toplam ağırlık 55 kilogram azaltılmış. Bu arada kaporta yapısının ve süspansiyonun dayanıklılığı ciddi oranda iyileştirilmiş. Sürüş hissi ve akustikte de gelişme var. Otomobilin kıvraklığı ve sürüş hassasiyeti artan tekerlekler arası genişlikten olumlu etkileniyor, yine artırılan tekerlek eğimi de daha fazla potansiyel sağlıyor.

 

Motor seçenekleri

Motor seçenekleri arasında özellikle yenilenen 4 silindirli benzinli motor dikkat çekiyor. Bu, bir BMW seri üretim modelinde kullanılan en güçlü 4 silindirli motor. Buna rağmen yakıt tüketimi önceki motordan %5 daha düşük. Bunu mümkün kılan faktörlerden birisi daha da geliştirilen 8 vitesli Steptronic şanzıman. Ayrıca, partikül filtresi yeni motorun emisyon yanıtını optimize ediyor ve Euro 6d-TEMP egzoz standartına uyumlu olmasını sağlıyor. Yanmalı motor seçeneklerinin yanı sıra tamamen elektrikli bir versiyon da BMW tarafından doğrulandı.

Şu ana kadar yeni modelde sunulacağı öğrenilen seçenekler şöyle:

Sırasıyla 136 bg, 163 bg ve 204 bg güç çıkışlarına sahip 316d, 318d ve 320d modelleri arkadan çekişle ve opsiyonel dört çekişli sistemle gelecek.

325d (238 bg), 330d (265 bg) ve M340d (320 – 340 bg) modellerinin ülkemize gelmesi beklenmiyor. Bu modellerden ilk ikisi standart arkadan çekiş ve opsiyonel dört çekişli sistemle gelirken, sonuncusu standart xDrive dört çekişli sisteme sahip.

325e iPerformance (230 bg) ve 330e iPerformance (265bg) modelleri 8 ileri otomatik şanzıman ve xDrive dört çekişli sürüşle gelecek.

318i (150 bg), 320i (204 bg) ve 320i Efficient Dynamics (170 bg) seçenekleri 6 ileri manuel ya da 8 ileri otomatik şanzımanla alınabilirken, bunu arkadan çekişli sürüş sistemi tamamlıyor.

330i (265 bg) modeli 8 ileri otomatik şanzıman ve arkadan çekişli / xDrive dört çekişli sürüş sistemi seçenekleriyle geliyor.

 

Yine ülkemize gelmesi beklenmeyen M340i ise, 380 bg güç çıkışı, 8 ileri otomatik şanzıman ve xDrive dört çekişle sunuluyor.

Elektrikli modelinse henüz ayrıntıları açıklanmadı. Ayrıca yedinci nesile bir de M3 modeli katılacak.