5053873217 [email protected]

Rus firması Kalaşnikof elektrikli otomobil modeliyle Tesla’ya rakip olmayı planladığını açıkladı. Nostalji ile yenilikçi tasarım ve teknolojilerin birleştiği elektrikli spor otomobilinin prototipi CV-1, 2018 Uluslararası Askeri Teknik Forumu sırasında ilk kez sergilendi.

 

 

CV-1, Musrat 124″den devşirme LADA modellerinden hiç farklı görünmüyor. Sadece tamponlar sökülüp yeri kapatılmış. Bir de far modifikasyonu var tabi.

Bunların yanı sıra oldukça hafif olan elektrikli otomobil, gücünü 295 beygir gücündeki elektrikli motordan alıyor. Motor enerji ihtiyacını ise 90 kWh’lık bir pilden karşılıyor. Bu pil, araca ortalama 350 kilometre yol aldırabiliyor. Ayrıca araç, 0’dan saatte 90 kilometre hıza ise 6 saniyede ulaşabiliyor.

Rusya’nın haber ajansı tarafından yapılan bir açıklamada bu aracın, Rusya’nın, Tesla gibi önde gelen otomobil şirketleriyle daha iyi rekabet edebilmesi için oldukça büyük bir adım olduğu belirtiyor.

İnsansız savaş araçlarının üretimini de gerçekleştiren Kalaşnikof şirketi, bu otomobil yanı sıra bir aracın daha duyurusunu gerçekleştirdi. Şirket, önümüzdeki zamanlarda, bir de Urban Moto 1 adında elektrikli motosiklet modelinin prototipini sergileyeceğini açıkladı.

Aracın kullandığı teknolojiler aracın tasarımı va karoser yapısı editörümüz için “Hacı Lada” yorumunu da beraberinde getirdi.