5053873217 [email protected]

Dünyanın En Ucuz Otomobili, 1 Adet Sipariş Alınca Üretimine Son Veriliyor.

TATA Nano, Dünyanın en ucuz otomobili satışına son veriyor. Sadece maliyet odaklı model fazla odaklanınca kalite ve özellikle güvenlik ikinci planda kaldı ve sonuç kaçınılmaz son…

TATA‘nın 2008 yılında dünyanın en ucuz otomobili olarak piyasaya sürdüğü Nano; otomotiv tasarımında bir devrim yaratması bekleniyordu. Teorik olarak özellikle iki tekerlekli taşımacılık oldukça kullanışlı ve fırsatlar yaratması bekleniyordu. Ancak aradan geçen 10 yıl sonrasında gerçekler hiç te beklendiği gibi gelişmedi.

Hintli otomobil üreticisi üretimi tamamlanan mevcut Nono modellerinin bitiminden sonra 2019 yılında üretime son verme kararını her an açıklaması bekleniyor. Elbette son üretim rakamları ve düşük talep bu kararın alınmasına yardımcı oldu. Haziran ayında sadece bir araç üretildi. Geçen yılki aynı dönemdeki rakamlar ise 275 adetti.

Şirket resmi açıklamasını henüz yapmış değil. Ancak Nano konusunda şirket başından beri ciddi sorunlar ile karşılaştı. Özellikle aracın çok çabuk alev alması beraberinde ciddi güvenlik şikayetlerini getirdi.

Ancak başarının önündeki en büyük engel bu tasarım sorunu olabilir. Hindistan’daki orta sınıf özellikle sahip olabilecekleri ve mutlu olabilecekleri arabalar için daha fazla ilgi duyuyorlardı.

Nano bu konuda onlara kolay ulaşmayı sunmuş olsa da, mutluluğu getirmemiş gibi görünüyor. Ancak bu gelecekte yeni ve biraz daha güvenliğe önem verilecek yeni Dünyanın En Ucuz Otomobili ama güvenli olabilecek Nano modelleri sunmasının belki de önünü açacak bir gelişme.