5053873217 [email protected]

James Bond 25 filmi için hazırlanan Daniel Craig, CIA’den ajanlık dersleri aldı. 007 lakaplı İngiliz ajanının maceralarını konu edinen filmde, İngiliz oyuncu Craig de Amerikan ajanı olmanın nasıl bir şey olduğunu görmek için CIA’yi ziyaret etti.

Geçtiğimiz ay Langley, Virginia’daki CIA merkezini ziyaret eden Craig, CIA’nın Halkla İlişkiler Ofisi’nin hazırladığı, devlet oluşumunu insancıllaştırma ve kötü niyetli olduğu algısının tersine aslında sürekli istila planları yapan şeytani dehalardan oluşmadığını gösterme amacı güden “Reel vs Real” etkinliğinin bir parçası olarak ağırlandı.

CIA’in bloğunda, “Bay Craig liderliğimiz ve işgücümüzle bir araya geldi. Kendisine ‘casus casusa karşı’ temalı eğlence dünyasında sunulanın aksine gerçek hayatta casusluğun çok daha fazla ‘pelerin’ ve çok daha az ‘hançer’ olduğu açıklandı” notu paylaşıldı.

“CIA konu uzmanları ile yapılan görüşmeler sırasında, Craig istihbarat koleksiyonunun birçok yönünü ve beş müdürlüğümüzün CIA’nın misyonunu ilerletmek için birlikte nasıl çalıştığını öğrendi” denilen yazıda, “Bay Craig, istihbarat döngüsündeki ekip çalışmasından bahsetti ve CIA görevlilerinin bağlılığı ve özverisinden nasıl etkilendiğini belirtti” ifadesi kullanıldı.

“Reel vs Real” etkinlikleri kapsamında casusluk dizisi The Americans dizisi ekibi de CIA’de ağırlanmıştı.