5053873217 [email protected]

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 5’i yerli 11 film vizyona girdi. Marvel evreninin merakla beklenen yeni filmi Deadpool 2 ve Cem Yılmaz’ın son filmi Arif v 216 bu hafta tekrar vizyona girdi. İlk filmi Türkiye’de 348 bin kişi tarafından izlenen Deadpool ile gişede şu an için 5 milyon gişe rakamını aşan Arif v 216’nın ikinci vizyonundaki gişe rakamları ve kimin galip geleceği merakla bekleniyor.

Deadpool 2

Marvel evreninin yaramaz çocuğu, Yenilmezler’in kadrosuna alınmayan, duruma içerlese de hayata bakışı sayesinde ayakta kalan, şahane bir süperkahraman! Ryan Reynolds’ın şöhretini ikiye katlayan Deadpool karakteri bu kez gelecekten gelen ve bir çocuğun peşinde olan Cable’ye karşı savaşıyor. Üstelik kendisi gibi savaşçıları yanına alarak kurduğu grubuyla birlikte! Josh Brolin’in kötüye hayat verdiği filmde çok sevdiğim Terry Crews de var. David Leitch’in yönettiği filmde Brianna Hildebrand yine güzelliğiyle büyülüyor.

Deadpool 2 fragmanı


Arif v 216

Filmleri yeniden vizyona sokmak, şimdilerin moda hareketi. 5 milyona yakın seyirciyi kış aylarında toplayan Cem Yılmaz, baharın seyirci üzerindeki etkisini araştırıyor olabilir. Recep İvedik serisini dışarıda tutarsak, Gülse Birsel’in ilk sinema projesi “Aile Arasında” ile 5 milyonun üzerinde seyirciye ulaşmış olması, gişe yarışını kızıştırdı. Bakalım Arif v 216 ikinci vizyonunda kaç seyirci toplayacak?

Arif v 216 fragmanı

Bal Kaymak

Beren Gökyıldız’a hayranım. Bilmiş çocuklardan haz etmeyenler vardır elbet. Ben artık her çocukta sevilecek bir yan buluyorum. Özellikle Beren gibi çok yetenekli çocuklarda. Özendiğimiz yabancı çocuk filmlerindeki gibi, kendi çocukluğumuzu anumsatan Onur Tan’ın yönettiği filmde Beren’le başrolü Tarık Ünlüoğlu usta paylaşıyor. Aksi dede, küskün nene, konuşan köpek, dağ bayır… Sıcak film, çocuğunuzla gidiverin.

Bal Kaymak fragmanı

Saplantı

Anne ve çocuğunun arasındaki “kutsal bağ” durumunu alaşağı eden korku filminde, izlemesi zor sahneler var. Doğumun hemen sonrasında bebeğini görmek istemeyen, ondan rahatsız olan annelerin haliyle iligli hikayelerini duymuşsunuzdur. Filmdeki Chole, kendisindeki saplantıyı gördüğü hayallere bağlıyor. Ruhlar, mitler, hayaller… Darrell Roodt’un yönettiği filmde Reine Swart başrolde.

Saplantı fragmanı

Daha Yeni Başladık

Morgan Freeman ve Tomy Lee Jones’in başrolü paylaştığı filmde iki adamın çekişmeyle başlayıp, dostluğa dönüşen hikayesi anlatılıyor. Ron Shelton filmin yönetmen koltuğunda oturuyor.

Daha Yeni Başladık fragmanı

Kiraz Mevsimi

Durmuş Akbulut’un yönetmenliğini üstlendiği Kiraz Mevsimi, babasıyla yaşadığı kasabanın bir türlü hayallerini gerçekleştirmesine izin vermediğini düşünen bir gencin, maden ocağında çalışmaya başlamasıyla gelişen olayları ele alıyor.

Taylan Güner, Turan Özdemir, Pelin Ermiş, Tolga Demircan, Yakup Yavru, Serhan Süsler, Emre Ertunç ve Serap Oğan Eren gibi isimlerin oynadığı komedi ve dram karışımı filmin senaryosu Ramis Tanacı’ya ait.

Kiraz Mevsimi fragmanı

Mezarlık

Stil yarışmasından çıkıp şöhret olan Nihal Candan’ın oyuncu olması işten bile değildi. Türün korku olması da isabetli bir karar olmuş. “Mezarınıza Tüküreceğim” esintileri taşıyan film, kanlı sahneleriyle sınırları zorluyor. Filmi Fuat Yılmaz yönetiyor.

Mezarlık fragmanı

Partilerde Kız Tavlama Sanatı

Rabbit Hall bizdeki adıyla Mutluluğun Peşinde filminin de yönetmeni John Cameron Mitchell 70’ler Londra’sının, müziğin, punk akımının, aşkın, büyünün, uzay ve dünyanın birbirine karıştığı bir hikayeyi anlatıyor. Nicole Kidman’ın bir punk kraliçesini canlandırdığı filmde bir an felsefik bir sohbete tanık olurken, bir an sonra modanın kalbine yolculuk yapıyorsunuz. Renkler, müzikler, cümleler ve hep olması gereken aşk filmin başrolünde. Elle Fanning ve Alex Sharp aşk hikayesinin iki kahramanını canlandırıyor.

Partilerde Kız Tavlama Sanatı fragmanı

Yakışıklı Prens

Uyuyan Güzel, Külkedisi ve Pamuk Prenses. Üçü de aynı prensin aşkından telef olmuş durumda. Bu eğlenceli animasyonda yakışıklılığı nedeniyle lanetlenen, laneti kaldırmak için aşık olması gereken prensin macerasını izleyeceksiniz. Animasyonun yönetmen koltuğunda Ross Venokur oturuyor.

Yakışıklı Prens fragmanı

Üç Vakte Kadar

Ferit Çetinkaya’nın yönettiği Üç Vakte Kadar, çocukluğundan beri aşık olduğu kişiye açılmanın yollarını arayan Hasan’ın hikâyesini anlatıyor. Hasan Gümet, Köksal Baba, Doğa Konakoğlu filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

Üç Vakte Kadar fragmanı

Ödüllü Kısa Filmler

Oscar adayı olmuş, Venedik, Berlin ve Cannes’ten ödülle dönmüş kısa filmlerden 5’ini sinemada izleyeceksiniz. Bence haftanın en ideal işi, bir bilet alıp, kısa filmlerin büyülü dünyasından içeri girmektir. Az sözle çok şey anlatmak, en iyisidir. Death of a Shadow, Waves’ 89, Miracle Fish, Everything Will Be Okay, French Roast… Bayılacaksınız.