5053873217 [email protected]

Şahsiyet dizisi ile hayatımız giren Kambura aslında isim itibariyle dizi için uydurulmuş gerçekte ise Gölyazı köyüdür.  Bursa’nın Nilüfer İlçesi’ne bağlı Ulubat Gölü kıyısında yer alan Gölyazı Köyü, iki yüz yıllık Rum evleri, yedi yüz otuz yıllık anıt ağacı, korunmaya alınmış kuşlarıyla şirin küçük bir balıkçı köyü.

Tenekeden sardunya saksılarının arasında el işi yapan, sokaklarda ağ ören kadınların, günün her saati balıkçılık yapan erkeklerin bulunduğu Gölyazı’da gün batımında Zambak Tepesi’ne çıkıp nefes kesen mehtabı, manzarayı izlerken, çok güzel fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Golyazı Bursa Nerede

Bursa-İzmir karayolunun otuz beşinci kilometresinde başlayan Gölyazı tabelalarıyla, zeytin ağaçlarının arasında Uluabat Gölü’nün kıyısına ulaşıyorsunuz. Onlarca kuş türü ile karşılandığınız göldeki ince bir yarımadanın üzerine kurulmuş olan Gölyazı Köyü, doğal ve tarihi bir sit alanı.

Oldukça sığ ve tektonik bir çöküntü sonucu oluşmuş Uluabat Gölü’nün kıyıları sebze tarlaları ile meyve bahçeleriyle çevrili. Su kuşları için zengin besin kaynağı olan göl, Manyas Kuş Cenneti ile doğal bir ekosistem oluşturuyor.

Gölyazı Bursa

Gölyazı Bursa nerede
Bursa ilinin, Nilüfer ilçesine bağlı olan Gölyazı Köyü Ulubat Gölü kıyısında olması sayesinde ulaşımın oldukça kolay olduğu bir noktada. Bursa şehir merkezinden on kilometre uzaklıkta bulunan Gölyazı’na gitmek için pek çok güzergâh var.

Özel araçlarınızla, Bursa-İzmir yönünü takip edip Ulubat Gölü tabelasından saparak rahatlıkla ulaşabileceğiniz gibi, Nilüfer İlçesi’nden kalkan minibüslerle de gelebilirsiniz.

Gölyazı nasıl gidilir

Gölyazı Köyü’ne nasıl gidilir
Anadolu’nun cennet köşelerinden bir olan Gölyazı Köyü, Bursa’dan Bandırma, Karacabey veya Mustafakemalpaşa yönüne doğru giderken 40 km ileride kalıyor ve yol Bursa’dan yaklaşık 1 saat sürüyor. İstanbul-Gölyazı 200 km ve 2 saat 40 dakika sürüyor. Bursa şehir merkezine girmeden Gemlik, Nilüfer, Kaaracabey rotasını takip edin.

Bursa’dan Bandırma yönüne doğru ilerlerken Ulubat Gölü’nden yaklaşık beş kilometre sonra sağda kahverengi Gölyazı ve Ağlayan Çınar tabelasını görüyorsunuz. Yolu takip edip köprünün altından geçtikten sonra, 5 kilometre daha devam edip, etrafı zeytin ağaçlarıyla çevrili bir yoldan geçerek Gölyazı Köyü’ne ulaşıyorsunuz.

İzmir Gölyazı 300 km ve 3 saat 40 dakika sürüyor. Bursa rotasını takip edip, Karacabey’i geçtikten sonra Ulubat Gölü’nü görünce yaklaşık 25 daha devam ederek kahverengi Gölyazı ve Ağlayan Çınar tabelasını takip edip sağa girmeleri gerekiyor.

Şehirlerarası otobüslerle gelmek isterseniz, öncelikle Bursa’ya inmeniz gerekiyor. Pamukkale, Nilüfer ve Metro gibi otobüs firmaları ile hemen hemen ülkemizin tüm şehirlerinden Bursa Otobüs Terminaline seferler düzenliyor. Buradan Nilüfer ilçe merkezine hareket eden minibüslerle Nilüfer’e geliyorsunuz. 5/G Gölyazı – Küçük Sanayi arası otobüslerle ulaşım sağlanıyor. Nilüfer İlçesi’nden kalkan Gölyazı Köyü dolmuşlarına bindiğinizde ise kolaylıkla Gölyazı Köyü’ne ulaşabilirsiniz. Küçük Sanayi İstasyonu kalkış saatleri:

Haftaiçi: 08:05, 09:00, 11:00, 14:00, 15:30, 16:30, 17:30, 19:00, 21:00

Cumartesi: 08:05, 09:00, 11:00, 14:00, 15:30, 16:30, 17:30, 19:00, 21:00

Pazar-Resmi Tatil: 09:00, 11:00, 14:00, 16:30, 19:00, 21:00

Bursa’dan Gözlyazı’ya gitmek için dolmuş seferlerine göre seyahatiniz planlayın. Dolmuş ücreti tek yön 4,40TL, indirimli 2,90TL. Gölyazı’dan Bursa’ya son sefer 21:45’te düzenleniyor.

Gölyazı gezilecek yerler listenizde Ağlayan Çınar, Aziz Panteleimon Kilisesi, Apollon Tapınağı ve St.Constantinus Manastırı olacak. Şahane günbatımı fotoğrafları için günbatımı saatlerine kadar kalın.