5053873217 [email protected]

Okullar ne zaman kapanacak sorusunun yanıtı, sıcak havaların iyice yoğunlaşmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tarafından araştırılmaya başlandı. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının sonlarına yaklaşılırken yoğun ders temposundan bıkan öğrenciler bir an önce tatile çıkmak için gün sayıyorlar. Peki, okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlayacak?


Milli Eğitim bakanlığı tarafından her yıl yayımlanan iş takvimiyle birlikte bu yıl da okulların kapanacağı tarih erkenden belli oldu. 18 Eylül tarihinde eğitimlerine başlayan öğrenciler, bir an önce yaz tatiline çıkabilmek için gün sayıyorlar. Tatil hazırlıklarını yapmak isteyen öğrenciler, net olarak tarihi öğrenmek istiyorlar. Peki, okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlayacak?

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

18 Eylül’de ilk ders gününe başlayan öğrenciler, 2017-2018 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatiline 19 Ocak Cuma günü girmiş ve yarıyıl tatili 4 Şubat 2018 tarihine kadar tatil yapmıştı. Öğrenciler 5 Şubat tarihinde başladıkları yeni dönemin ardından 8 Haziran 2018 tarihinde karne alacak ve üç ay sürecek olan yaz tatiline girecek. Tatilin bitmesinin ardından okullar Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasına göre, 17 Eylül 2018 pazartesi günü eğitim ve öğretim faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecek.