5053873217 [email protected]

Günümüzde elektrikli otomobil denince pek çok kişinin aklına gelen ilk marka Tesla oluyor. Türkiye’de de yollarda Tesla’nın çeşitli modellerini görmek mümkün olsa da, şirket henüz ülkemizde resmi olarak faaliyet göstermiyor. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Şirketin CEO’su Elon Musk’ın verdiği bilgiye göre, Tesla Türkiye pazarına 2018 sona ermeden resmen giriş yapacak.

Elon Musk, sıklıkla Twitter üzerinden önemli açıklamalar yapıyor. Eksantrik milyarder, mikro blog servisi üzerinden kendisine sorulan sorulara da genellikle açık yanıtlar veriyor. Türk bir takipçisinin sorusunu cevaplayan Musk, Tesla’nın 2018’in sonları itibarıyla resmen Türkiye pazarına girmesini planladıklarını belirtti.

isa yeter
@isayeter
23sa
@elonmusk when will we be able to make a test drive for roadsters? I came to CA from Turkey to test and to be one of the founders of the roadster, but no luck.

Elon Musk

@elonmusk
Towards end of next year. Btw, planning to launch Tesla in Turkey later this year. Love your country & will be there in person for the launch.

 

Tesla CEO’su Türk takipçisinin sorusunu yanıtlarken Türkiye’ye olan sevgisini dile getirmeyi de ihmal etmedi. Türkiye’yi çok sevdiğini belirten Musk, Tesla’nın Türkiye’de resmen yollara çıkışı sırasında da ülkemize geleceğini belirtti.

 


Tesla Türkiye pazarına resmen girişini yıl sonunda yapacak olsa da, şirketin CEO’su Elon Musk için Türkiye yabancı bir yer değil. Geçtiğimiz kasım ayında CEO’luğunu yürüttüğü bir diğer şirket olan SpaceX’in çalışmaları için Türkiye’ye gelen Musk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Türkiye temaslarında Anıtkabir’i de ziyaret eden Musk’ın Atatürk’e olan saygısını gösterdiği paylaşımları beğeni rekoru kırmıştı.