5053873217 [email protected]

‘Perihan Abla’nın Patron Cihat’ı, ‘Bizimkiler’in Şevket’i ve ‘Mahallenin Muhtarları’nın muhtarı Cihat Tamer, yeni dönem dizilerini eleştirerek, “Bu iş artık oyuncuya bakmaz, senaryoya bakar” dedi.

‘Perihan Abla’nın Patron Cihat’ı, ‘Bizimkiler’in Şevket’i ve ‘Mahallenin Muhtarları’ sayesinde Türkiye’nin en sevilen muhtarı olan usta oyuncu Cihat Tamer, yeni dönem dizilerini eleştirdi.


Posta’dan Alev Gürsoy Cimin’e konuşan Tamer, “Diziler de kısırdöngüye girdi. 3. bölümde kaldırılıyor. Koskoca ‘Fatih’ dizisi kaldırıldı. Ben pek dizi seyretmem ama bence bu iş artık oyuncuya bakmaz, senaryoya bakar. Sadece Kenan’la (İmirzalıoğlu), Kıvanç’la (Tatlıtuğ) olmaz. Seyirci artık bıktı, yemiyor” dedi.

Bu yıl bir dizide oynamayacağını söyleyen Tamer, “Diziler artık 155 dakika. Bizim dizilerimiz 55 dakikaydı. Başrol oyuncularının umrunda değil, büyük paralar aldıkları için. Ama bizim gibi ikinci derecedeki rolleri oynayanlar zorluk çekiyor. Başrol oyuncuları elbette kazansın ama bizim de hakkımızı versinler. Biz de bir zamanlar aranan isimlerdik. Sektör tamamen gençlerin elinde şimdi” dedi.

“Çabuk tüketiyoruz. Biraz mazoşist bir toplumuz, eziyetten zevk alıyoruz. Şarkılarımız, türkülerimiz, filmlerimiz acıklı” diyen Tamer, “Perihan Abla, Bizimkiler, Mahallenin Muhtarları’ndan sonra çok dizi yaptım, hiçbiri sürmedi. Kültürümüz yozlaştı. ‘Bizimkiler’den 17, ‘Mahallenin Muhtarları’ndan 13 kişi vefat etmiş. Kuşak olarak da azaldık” dedi.


“Biz her rolü oynarız. Dans ederiz, şarkı söyleriz. Zaten aktör ve aktrisler dört dörtlük olmalı” diyen Tamer, “Bazı arkadaşlarımız rol seçiyor. Olmaz. Ben kötü adam da oynadım, hem kötü adam daha çok dikkat çeker” ifadesini kullandı.

“Sinema aştı kendini. Avrupa’da ödüller alıyorlar. Baksanıza Nuri Bilge Ceylan’a…” diyen Tamer, “Bu mesleğe başlarken para pul düşünmedik. Her türlü eziyetine, cefasına rağmen işimize tutkuyla bağlanmıştık. Hâlâ para pul düşünmediğimiz için kazık yiyoruz” dedi.

“O kadar uzun süreyle dizilerde başrol oynadık ama bırakın parayı, yıprandığımızla kaldık” diyen Tamer, şu ifadeleri kullandı:

“Dert yanmıyorum ama üzülüyorum. Biz görmedik o paraları. Ki eğitimliyiz, en iyi tiyatrolarda oynamışız. Fakat maalesef mankenlikten gelme güzel, yakışıklı arkadaşlarımız başrol oynuyor.”