5053873217 [email protected]

Eski Peugeot 3008 aracımı kardeşime sattım ve araç 9 Mart 2018 tarihinde park halinde yandı. Kardeşime sattığım araç park halinde yandığı için kendimi aşırı derecede suçlu hissettim ve durumun bir an önce çözülmesi için girişimlere başladım, başlamaz olaydım. Araç kapalı çalışmaz iken, kontak kapalı iken elektrik hattından çıkan bir arıza sonucu konsoldaki plastik aksam ve çevresi yandı. Polis çağırıp tutanak tutuldu. Araç incelenmesi için Peugeot servise çekildi. Servis inceledi kullanıcıda kusur yok dedi. İstanbul’dan ekip geldi baktılar bizden kaynaklı bir şey bulamadılar. Bilirkişi beklendi derken uzun bir süreç sonrasında bizden kaynaklı bir hata bulunamadı. Bunu bulmak için aracı didik didik eden çok ciddi bir çalışmaları oldu. Aracın tüm bakımları serviste yapıldı, yanma nedeni büyük ihtimalle serviste takılan alarmdı. Bu alarm da faturalı ve kayıtlı. Zira o dönemde aynı düzenekte bir alarm 120 TL’ye takılırken tam olarak 800 TL bir rakam ödemiştim. Yangın büyük ihtimalle alarmdan çünkü aracın kontağını kapattıktan sonra devrede kalan tek elektrik sistemi alarm hattı idi. Yine araç aküsü 10 dk kullanıldıktan sonra tüm sistemlerin elektriğini otomatik olarak kesmesine rağmen sadece alarm-merkezi kilit hattının elektiriği kesilmiyordu. Zaten yangın da alarm ve sigorta kutusunun olduğu bölgeden yayılmıştı. Ancak genel merkez bizi borçlu çıkarmak sonradan takılan Double(takılırken kesinilikle soket kesme kablo ekleme yok-resmi ürün ve OEM tam uyumlu) ve Led-far ampülü(bildiğiniz h7 ambülün led olanı) hakkında söylenip durdular. Öyle ki her cümlenin başına Double’lar sonuna LedFar’lar getirerek yorucu cümleler kurdular. Hatta genel merkezde bu işlerin başındaki sakin kişiliği ile tanığım Mahperi Hanım bu iki aksamdan bahsederken programın ortasında heyecanlanan iddia makamına dönüşüyor “-ama efendim ledfarlar doubllar takmışsınız bir de hak iddia ediyorsunuz” a dönüştürüyordu.
Araç 9 Mayıs itibari ile tam 2 aydır serviste. Aracı görmeye her gittiğimizde araç biraz daha sökülmüş ve toplanması imkansız hale gelmiş bir durumda bizi bekliyor. Servisin olaya yaklaşımı ise “bayağı dağıttık” şeklinde. Yani başladıkları işi bitirip aracımızı veremiyorlar. Dahası ne zaman vereceklerini de bilmiyorlar. Her gitmemizde 10 gün sonra diyorlar. 10 gün sonra gidince yine 10 gün sonra diyorlar.

Bu arada yıllardır 106-206- 3008 ve 3008 suv gibi araçlarının ruhsatlı sahibi oldum. Bizzat alıp kullandım. İnanın araçların hepsi ödediğim parayı sonuna kadar hak eden araçlardı. Adamlar yıllar süren arge çalışmalarından sonra çok daha iyi araçlar üretiyor şu an. Ancak yerel “tüccarlar” ve servis çalışanları üç kuruş uğruna güzelim markanın kalite algısını mahvediyorlar. Türkiye’de Peugeot’ya olan ön yargının en önemli nedeni Peugeot Türkiye’dir. Markayı çok sevmeme rağmen Peugeot Türkiye o kadar absürt işler yaptı ki garantisi dolsun 3008 SUV’u da satıp adam gibi servisi olan herhangi bir Japon markası araç alacağım.

Çevremde ısrarla tavsiye edip Peugeot aldırdığım arkadaşlarıma karşı da bu servis iş bilmezliği yüzünden mahcubum.

BONUS:  3008 suv alırken öyle bir dolandırılma hikayem var ki… sadık müşteri indirim hakkım olan 2.500 tl yi gasp eden satıcı ile ilgili tüm çırpınmalarıma rağmen genel merkez “İkinizin arasında olmuş bir olaya karışamayız” dedi. Sanki gidip falanca galeriden araç almışım gibi…Kısaca önceki aracım Peugeot olduğu için 2.500tl indirim hakkımı gasp eden adam parayı cebine indirip bana hediye ettiğini söylediği boya koruma için fatura kesip sadık müşteri indirimini  tam olarak çaldı. Fuarda en tepedeki ilgili bölge yöneticisi kişiye kadar ulaştım. Linked bağlantılarından derdimi CEO’ya anlattım. Yok – yok – yok. Her biri bir çıldırtma filmi olabilecek pek çok olay yaşadım servislerde. bir gittiğim servise bir daha gitmedim. Her seferinde başka bir Peugeot servisini denedim. Periyodik bakımlar için şehir dışından servisler denedim. Ben hakikaten Peugeot fabrikasında bu araçları üretenlerin emeğine üzülüyorum. Onlara saygımdan markayı asla kötülemedim ama bizimkiler gerçekten kötü be sözlük…

 

 

*Olayın muhattabı olan Peugeot Türkiye’nin Cevap hakkı saklıdır. Cevapları aynı şekilde aynı sayfada yayınlanacaktır.