5053873217 [email protected]

Üretime neredeyse hazır BMW 8-Serisi Coupe İtalya’nın Aprilia kentindeki yüksek hızlı yarış pistinde yoğun testlerden geçiriliyor.
Yeni BMW 8-Serisi Coupe yüksek hız dayanıklılık testlerinde İlk BMW X7 otomobiller üretim bandından indi
BMW Avrupa modellerinde emisyonları düşürüyor ve yeni donanım ekliyor
Yeni ikinci nesil Mercedes CLA görüntülendi
Önümüzdeki aylarda lansmanı yapılacak 8-Serisi Coupe için, BMW yüksek sürtünme katsayısına sahip yüzeylerde otomobilin sürüş dinamiklerini geliştirmeye çalışıyor. 4 km uzunluğundaki oval pist keskin virajlara sahip, bu sayede BMW otomobilin hızlanmasını, freni ve direksiyon karakteristiklerini değerlendirebiliyor. Amaç, 8-Serisi’nin tüm sürüş ve süspansiyon sistemlerinin en iyi noktasını bulmak.

BMW Ar-Ge Yöneticisi Klaus Froclich testlerle ilgili şunları söyledi: “En zorlu koşullar altında yapılan bu test sürüşleri yeni BMW 8-Serisi ile doğru yolda olduğumuzda gösteriyor. İstenen otomobil dinamik değerlerine ulaşıldı ve sonuçlar oldukça etkileyici. Müşterilerimiz gerçek bir spor otomobil ile karşılaşmayı beklesinler.”

Yeni 8-Serisi Coupe, BMW M8 ve M8 GTE yarış otomobili ile paralel ve yakın işbirliği içinde üretiliyor. Üretime yakın prototip İtalya’da dayanıklılık testlerine tabi tutulurken, BMW Motorsport ekipleri de aynı zamanda Daytona’da M8 GTE’yi hazırlıyor. Otomobilin ilk çıkışı 27/28 Ocak’ta Daytona 24 Saat yarışında olacak. Otomobil bunun ardından Haziran ayında Le Mans 24 Saat yarışına gidecek.

BMW geçen yaz M8 prototipini Nurburgring 24 Saat yarışında tanıtmıştı. Nurburgring aynı zamanda M8’in kapsamlı testleri için kullanılıyor.