5053873217 [email protected]

97 yaşında hayatını kaybeden mimar, yazar ve gazeteci Aydın Boysan’ın cenazesinin ne zaman kaldırılacağı belli oldu. Organ yetmezliği nedeniyle vefat eden Boysan pazartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak

AYıllar bana o kadar çok şey öğretti ki…
Ulus’taki evinde bir süredir tedavi gören 97 yaşındaki Aydın Boysan, 5 ocak cuma günü öğle saatlerinde organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. Türkiye’nin renkli yüzlerinden, mimar ve gazeteci Boysan’ın cenazesi ile ilgili detaylar bugün belli oldu.

Boysan için Pazartesi günü önce saat 11.00’de Mimarlar Odası’nda bir tören düzenlenecek. Aydın Boysan öğle namazına müteakip Teşvikiye Cami’inde düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Aydın Boysan Rize’nin Fındıklı ilçesinde doğdu.

1939 yılında Pertevniyal Lisesi’ni, 1945’te İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ni (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Mimarlık Bölümü’nü) bitirdi. Mesleğini 1999’a kadar ara vermeden sürdürdü.

Türkiye Mimarlar Odası’nın kurucuları arasında yer aldı; yönetim kurulu üyesi, ilk genel sekreteri ve İstanbul şube başkanı oldu. 1945 yılında başladığı mimarlık mesleğine 2000 yılına kadar fiilen devam eden Aydın Boysan, mimar olarak çalıştığı 55 yıl boyunca 1.5 milyon metrekare bina tasarlamıştır.

1957-1972 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde ders verdi. Ulusal ve uluslararası mimarlık yarışmalarında ödüller kazandı. Kendi kitaplarını basmak için Bas Yayınları’nı kurdu. Aralıksız olarak on yıl Hürriyet ve üç yıl Akşam gazetelerinde köşe yazıları yazdı.