5053873217 [email protected]

Dünyanın en çok satan elektrikli otomobilinin güncellenen versiyonu yeni 40 kWh pil sayesinde 130 km daha fazla sürüş mesafesi sunuyor.

Nissan Leaf Avrupa’da sıcak bir başlangıç yapıyor
Yeni Nissan Leaf En İyi İnovasyon Ödülünü Kazandı
Nissan üretim ve satış rakamlarıyla büyümesini sürdürüyor
İkinci nesil Nissan Leaf elektrikli otomobil Avrupa genelinde 10.000 sipariş aldı. Bu da bölgede elektrikli otomobillere gösterilen büyük ilgiyi yansıtıyor. Bayilerin yanı sıra internet üzerinden de sipariş edilebilen yeni Leaf 29.913 euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. İlk 1500 model “2.Zero” sınırlı versiyon olarak üretildi. Teslimatlar Şubat ayında başlayacak.

Leaf şimdiden dünyanın en çok satan elektrikli otomobili. Önceki model 283.000 adetten fazla müşteriye ulaştı. Nissan yenilenen modeli ise hızlı büyüyen elektrikli otomobil sektöründe rekabetin kızışacağını öngörerek hazırladı. Modelde 149 hp motor bulunuyor, bu da önceki motordan 40 hp daha fazla. Otomobil 8 saniyede (önceki modelden 3 saniye daha hızlı) sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor.

Yeni Leaf zemine monte edilmiş 40 kWh lityum-iyon pille çalışıyor. Önceki modelde 24 kWh ve 30 kWh olmak üzere iki pil seçeneği sunuluyordu. NEDC prosedürüne göre, yeni otomobil tek şarjla 378 km gidebiliyor. Bu da 30 kWh pilli önceki modelden 130 km daha fazla (giriş seviyesi modelden ise 180 km daha fazla).

29.913 euro başlangıç fiyatıyla yeni Leaf önceki modelin Black donanım seviyesinden 564 euro daha ucuz, 24 kWh pilli giriş seviyesinden ise 5431 euro daha pahalı.

Nissan yeni modelin stilinde ufak değişiklikler yaparak yeni Micra ile benzer bir stil kullandı. Dış tasarım rüzgar direncini azaltacak ve verimliliği artıracak şekilde rüzgar tünelinde test edilerek yenilendi.

Yeni Leaf Nissan’ın ProPilot yarı otonom sürüş yardım sistemi ile geliyor. Sistem belli bir hıza kadar otobanlarda tek şeritte direksiyon, gaz ve freni kontrol edebiliyor. Otomobilde ayrıca otonom park sistemi bulunuyor.

Yeni e-Pedal özelliği, ön aks rejenerasyon sistemi ile otomatik olarak etkileşime giriyor ve sürücü ayağını pedaldan kaldırdığında fren uygulayarak otomobili yavaşlatıyor. Ayrıca iç kabinde yeni 7.0 inç ekranlı, Apple CarPlay ve Android Auto destekli multimedya sistemi bulunuyor.

2.Zero versiyonu ise 17 inç alaşım jantlar, karartılmış camlar, LED gündüz sürüş ışıkları ve deri direksiyon ile geliyor.