5053873217 [email protected]

Tarihi iç mekân tasarımının tadını çıkarmak istiyorsanız piyasaya yeni giren bir Sutton Place daire sizi bekliyor. Mayıs ayında vefat eden ABD’li besteci ve söz yazarı Cole Porter’ın hala eşyalarının bulunduğu ve iç mimar Stephen Stempler’ın tasarımını yaptığı daire bu günlerde satışa sunuluyor.

Efsanevi Cole Porter’ın İzlerini Taşıyan Daire Sizin Olabilir

Sutton Place olarak tanınan ve Manhattan’ın son tenha mahallerinden biri olan, güneydeki bu dairenin fiyatı 3,5 milyon dolar olarak açıklanıyor. İki yatak odasına sahip olan dairede iki adet banyo yer alıyor. Dairede bulunan ve bir zamanlar Cole Parter’ın sahibi olduğu eşyalar, bir siyah cilalı masa, tabandan tavana raflar, bir içki tepsisi ve bir çift altın sandalye de dâhil olmak üzere Indiana’nın Peru kentindeki Miami İlçe Müzesi’ne gönderilmek üzere hazırlanıyor.

Marilyn Monroe ile Aynı Mekânı Paylaşabilirsiniz

Daniels, Emery Roth tarafından tasarlanan ve 1938 yılında inşa edilen bina bir zamanlar Marilyn Monroe’ye de ev sahipliği yapıyor. Oldukça şık bir tasarıma sahip olan ev 50’li yılların sonlarında kocası Arthur Miller ile birlikte bu evde kalan Marilyn Monroe’ya ek olarak moda tasarımcısı Bill Blass, şarkıcı Bobby Short ve son olarak da bir İsveç Prensesini konuk ediyor.

 

204 metrekarelik bir alana sahip olan ev 2 katlı bir çatı katı olarak dizayn ediliyor. Üst katında 2 yatak odası ve 2 banyo bulunan daire, zeminden ısıtılıyor. Kahvaltı barına sahip olan modern bir mutfağı ve misafir yatak odasında bulunan güneşi yansıtan pencereleri ile oldukça etkileyici olan daire Marilyn Monroe’dan izler taşıyor.

Büyüleyici Yatak Odası Manzarası

Misafir yatak odasında yer alan yatak Doğu Nehri ve 59. Sokak köprüsü ile muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapıyor ve evin terası açık hava eğlenceleri için mükemmel bir ambiyans yaratıyor. Misafir yatak odasının tabandan tavana pencereleri, konuklar için mümkün olan en iyi manzarayı garanti ediyor. Ev sahibinin yatak odası doğrudan terasa açılıyor. Marilyn Monroe’nun daha önce burada uyuduğunu hayal etmek bile oldukça keyif veriyor. Bir zamanlar Cary Grant’ten Windsor Dükü ve Düşes’ine kadar birçok ünlüyü ağırlayan partilere ev sahipliği yapan terasta zaman geçirmek oldukça büyük heyecan yaratıyor.

Göz Alıcı Şömineler ile Donatılan Oturma Odası

Daireye 24 saat sürekli hizmet veren bir asansör ile girdikten sonra bir şömine, geniş pencereler ve cilalı parke zeminler içeren oturma odası göze çarpıyor. Monroe’nın kullandığı mutfak İki yıl önce yeniden düzenleniyor ve yeni mutfak şık ve modern görünümünün yanı sıra kullanışlılığı ile de beğeni kazanıyor.